Бедственото положение в Етрополе заради наводненията от преливащата река Малък

...
Бедственото положение в Етрополе заради наводненията от преливащата река Малък
Коментари Харесай

Бедствието, споходило Етрополе, отмени празника на зетьовете, чакан от 2 години

Бедственото състояние в Етрополе поради наводненията от преливащата река Малък Искър анулираха двата най-големи и чакани празници - " Зетрополе " 2018 на етрополските зетьове, който се организира на четна година, и Празника на града, който е на Петровден.

Кметът Димитър Димитров анулира всички мероприятия по отношение на двата празника. От сутринта той свика съвещание на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия и разгласи бедствено състояние. Пътят до село Джурово е непристъпен.

Продължават напъните за обезпечаване на достъп. В града и селата има наводнени къщи, дворове и улици. Четири багера и една фадрома разчистваха сектори, а пожарната стремително отводнява обекти, съобщи Канал 3.

В град Роман пък са взети ограничения за обезпечаване на сигурността на домовете на поданици, евакуирани от наранени от проливните дъждове парцели. Екипите на полицията са засилени, има построени краткотрайни КПП-та, преносими двойки дежурят, с цел да охраняват имуществото.

Лично министърът на вътрешните работи Валентин Радев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов ревизираха организацията, основана от шефа на ОДМВР – Враца старши комисар Янко Янколов.

Вътрешният министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи направиха обход в Роман дружно с кмета на града и шефа на РДПБЗН за обзор на настоящата конюнктура . Към момента чиновниците на пожарната са ангажирани с отводняване на парцелите. След привършване на дейностите ще стартира оглед на вредите.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР