Бедността и преодоляването на огромните неравенства в българското общество остават

...
Бедността и преодоляването на огромните неравенства в българското общество остават
Коментари Харесай

Бойчев: Бедността и преодоляването на огромните неравенства в обществото остават приоритетите за БСП

Бедността и превъзмогването на големите неравенства в българското общество остават съществени цели в работата на Българска социалистическа партия и през този политически сезон. Това сподели пред радио „ Фокус " Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Той добави, че фокусът ще бъде ориентиран и към стимулиране на икономическия напредък, поддръжка на българските бизнесмени и надграждане на просветителната система.

„ Няма по какъв начин да си затваряме очите. Вижте случая и от през днешния ден. Един фрапиращ случай с черно-белите учебници. Трудно ми е да окачествявам до каква степен сме стигнали. Как може да се намерения даже, че може да бъде препоръчано на български деца - едното да чете от черно-бял учебник, другото да разлиства уроците от пъстър. Това показва тази политика на болшинството сега. Тази сегрегация в българското общество, че в случай че имаш пари - няма да имаш проблеми, в случай че ги нямаш, се оправяй самичък.

Следващото нещо, което следва да ни сервират, е демонополизация на НЗОК. Там очаквайте същото! Ще се осигурявате съгласно това какви пари ще има НЗОК за по-богати и надлежно - за по-бедни. Ще се получават здравните услуги от тук нататък съгласно това какви приходи имате. Фундаментални правила в българското общество се погазват и очаквайте доста безапелационна реакция от Българска социалистическа партия ", акцентира Жельо Бойчев.

Във връзка с плана на Българска социалистическа партия за антикорупционен закон и серията от срещи, които партията организира, той акцентира, че левицата е отворена към нови оферти, като задачата е да се създаде закон, който да бъде работещ и в услуга на обществото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР