Бебе на една година почина миналата седмица в плевенската болница.

...
Бебе на една година почина миналата седмица в плевенската болница.
Коментари Харесай

Семейството на починалото бебе в Плевен ще търси правата си в съда

Бебе на една година умря предходната седмица в плевенската болница. От там оповестиха, че повода е затруднение след вирусна зараза. Ден по-късно обаче лекарите опровергаха това изказване, резултатите показаха, че причина за гибелта на детето не е грип вид А или Б, заяви БТВ.

Говорителят на университетската болница в Плевен изясни, че фамилията е потърсило персоналния доктор за помощ и за бебето се е борил екип от експерти близо 15 часа.

Майката съобщи, че изказванието, че фамилията не е потърсило незабавна помощ е неистина. „ Дойдохме първо в незабавна помощ, седяхме цяла вечер, опитваха се да смъкват температурата на детето със алкохол, в случай, че аз му бях дала нурофен, само че температурата не спадаше. Имаше температура 39.5, а лекарката го заливаше със алкохол и не спираше да ни кара да го разхождаме по коридора по боди с пай ръкав ”, описа майката.

Това се случва тъкмо в навечерието на рождения ден на детето. „ Не ни пуснаха проучвания, аз чаках, че ще ни оставят в болница, най-после му сложиха свещичка ефералган, би му урбазон и детето смъкна температурата до 37 градуса. Тогава лекарката сподели, че можем да си вървим ”, изясни още майката.

Бащата Костадин Гюров описа, че няколко часа по-късно детето още веднъж подвига температура и те отиват в частна болница в Плевен при детски доктор. „ Там ни споделиха, че вирусът е подобен и до три дни детето ще се оправи – да го завиваме. Дадоха му още медикаменти, показахме медикаментите от незабавната помощ и той сподели, че са добре медикаментите които са изписани, и детето ще се оправи. То отново имаше температура, само че не ни пуснаха проучвания и в частната клиника ”, сподели и бащата.

На детето са правени постоянни прегледи и проучвания, то постоянно е водено на доктор и е било крепко, по думите на майката. Семейството на дребния Преслав ще търси правата си по правосъден път.

„ Когато има вирусно заболяване методът е подобен, дават се аналгетици и общо имунни средства. Тук обаче има недооценяване на случая, има и проблем в самата болница като организация ”, изясни зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков. По думите му в тази ситуация има пропуски и той разгласи, че ще има спомагателна инспекция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР