БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за измама при разпореждане

...
БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за измама при разпореждане
Коментари Харесай

БДЖ дава на прокуратурата опит да ги ощипят с милиони при прехвърляне на имот

БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за машинация при предписание с парцели на сдружението " БДЖ-Трансимпекс " АД.

" БДЖ-Трансимпекс " е било следено през годините от предприемача Васил Божков , а от началото на януари 2022 година притежател на 65% от капитала на сдружението е " Капитол Билд 2 ", което е съсобственост на Илиян Филипов.

От 2006 година насам, заради дейности и бездействия на тогавашните ръководещи, " Холдинг БДЖ " напълно изгубил надзор над ръководството на сдружението, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Опитите да се трансферират парцелите, ощетявайки " БДЖ - Трансимпекс ", почнали от февруари 2022 година Единият от притежателите на транспортната компания ПИМК, в качеството си на член на съвета на шефовете на сдружението, в което БДЖ има 35%, е дал своя вот дружно с другите двама членове на съвета за прехвърлянето на терен с повърхност 49 декара на трето сдружение.
 Уволнения в управлението на БДЖ
Уволнения в управлението на БДЖ

Йордан Мирчев е освободен като изпълнителен шеф, а Кирил Григоров - от Съвета на шефовете

Съветът на шефовете на сдружението е приел за прехвърлянето на парцела след осъществена пазарна оценка цена от 60 евро за квадратен метър. От БДЖ акцентират, че в реалност цените на терените в региона са не по-ниски от 350- 400 евро/кв. м. Компанията ще заведе иск и против оценителите.

Теренът се намира в региона на Централна гара София, и е представлявал непарична вноска на БДЖ при учредяването на взаимното сдружение с " Трансимпекс " АД през 2003 година

Освен това е имало искане и да бъдат изкупени акциите на БДЖ в сдружението по номинал , като този развой е спрян след интервенция на министъра на превоза и известията Николай Събев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР