За строежа на частната болница Мама и аз са преминати

...
За строежа на частната болница Мама и аз са преминати
Коментари Харесай

Вижте мотивите на здравния министър за изграждането на частната детска болница

За градежа на частната болница " Мама и аз " са преминати всички процедури, с цел да се доближи до това предложение за план.

 

Това споделя служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева на съвещанието на Министерски съвет на 30 април, на което беше утвърдено построяването на болничното заведение.

 

" Получили сме утвърждението на всички институции, които вземат участие в този развой, те са приложени към документите и по отношение на всичко, което изложих предлагаме план на решение на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебно заведение за болнична помощ на територията на град София ", споделя още министър Кондева.

 

Като причини тя показва, че в границите на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от Националната здравноосигурителна каса, съгласно което се смята за допустимо финансирането на декларираните от вложителя действия в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса финансови параметри при подписване на контракт.

 

Решението на Министерски съвет, с което утвърждава капиталовото желание на " Търговска лига " за градеж на огромна болница за деца и възрастни, предизвика необятно публично неодобрение.

 

Според специалисти столицата има болнични кревати в остатък и в това време изпитва дефицит от медицински експерти, които да работят с деца. Изграждането на огромна частна болница, която да лекува деца преди старта на Националната детска болница, би лишила от фрагменти държавното лечебно заведение, считат педиатри.

 

На фона на публичното неодобрение вчера служебният министър председател Димитър Главчев анулира решението за построяването на частната болница като съобщи, че ще желае пояснение от здравния министър доктор Галя Кондева.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР