БДЖ ще награди превозния и локомотивния персонал изгорелия на гара

...
БДЖ ще награди превозния и локомотивния персонал изгорелия на гара
Коментари Харесай

Храбрата кондукторка Фатме пак се качи на влак

БДЖ ще награди транспортния и локомотивния личен състав изгорелия на гара Коньово трен за проявения висок професионализъм и навреме изтегляне на пасажерите. Благодарение на бързата реакция на чиновниците, случаят се размина без жертви.

„ Димът се разнесе и първият пламък тъкмо тогава се появи. Обадих се на 112, през това време колежката Фатме Хюсеин смъкна пасажерите на перона, споделя пред bTV началник-влакът Константин Иванов. „ Колкото можахме, направихме! Дано да сме помогнали! Аз не се усещам воин, просто си свърших работата! “, добави той.

Иванов признава, че екипът е добър и се схващат „ без доста приказки “.

След като пасажерите са евакуирани и пожарът – овладян, бригадата на влака получава първа помощ.

„ Чак тогава започнах да мисля. Такъв пушек не съм виждал в никакъв случай. Имам си и мои здравословни проблеми, които възбудиха кашлица, не можех да вдишвам, само че се оправих. В съпоставяне с кондукторката съм много по-добре “, споделя Иванов.

„ Никой не има вяра, че на него ще се случи. Обаче като се случи, си вършим работата, колкото е допустимо “, прибавя той.

Ден след случая Иванов още веднъж е на работа. След няколко дни в болница поради обгазяване от пожара, кондукторката Фатме Хюсеин още веднъж се качи на трен. Като пасажер.

„ В моята специалност е значимо да действаме бързо, без да се паникьосваме”, споделя тя. Благодарна е и на реакцията на пасажерите.

Кошмарът от случая мъчно ще бъде пропуснат, само че благодарността на пасажерите я сгрява.

И кондукторката, и началник-влакът описват, че когато видели пламъците, не мислили за себе си, а за пасажерите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР