БД Спортни имоти“ към Община Благоевград и кметският наместник на

...
БД Спортни имоти“ към Община Благоевград и кметският наместник на
Коментари Харесай

Община Благоевград дава нов живот на стадиона в с. Селище 

БД „ Спортни парцели “ към Община Благоевград и кметският наместник на с. Селище Георги Анастасов сплотиха старания за разчистване и облагородяване на от дълго време изоставения стадион в дребното обитаемо място. Целта е спортният терен да се трансформира в подобаваща база за осъществяване на подготвителни процеси, което ще даде спомагателни благоприятни условия за развиване на футболните школи.
След главно разчистване на игрището, следва то да бъде изорано, а стадионът да бъде засят с нова тревна настилка.  Предвижда се и продупчване на сонда, и създаване на поливна система за поддръжката на терена.

След привършване на дейностите по разчистване и облагородяване, стадионът ще бъде включен в актива на БД „ Спортни парцели “ за стопанисване.  

Община Благоевград планува и правене на план, с който да кандидатства за финансиране пред Министерство на младежта и спорта, а концепцията е изискванията на терена да бъдат усъвършенствани. 

Кметът Илко Стоянов и неговият екип поставят непрекъснати старания за развиването на спорта в общината. В момента се прави повсеместен ремонт в баскетболната зала, намираща се в Спортния пансион в града. Средствата за дейностите са обезпечени от донор, а след приключването им, спортистите, практикуващи една от най-популярните игри, ще имат отлични условия за тренировки и баскетболни срещи. 

В рамките на актуалната година е планувано и възобновяване на покрива на спортна постройка на футболно игрище в с. Логодаж, дружно с реновиране на  терена и съблекалните. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР