Базираната в Москва BFS Group започна производство на местни банкомати

...
Базираната в Москва BFS Group започна производство на местни банкомати
Коментари Харесай

В Москва започва производството на банкомати, изработени от 80% руски компоненти

Базираната в Москва BFS Group стартира произвеждане на локални банкомати в индустриалния парк " Руднево ", заяви кметът на Москва Сергей Собянин в формалния си блог. Производственият потенциал на предприятието разрешава да се създават до 15 хиляди устройства годишно и може да бъде подсилен.

Едно от преимуществата на продуктите на BFS е тяхната самостоятелност от задгранични компании във връзка с поддръжката и софтуера. Банкоматите са основани на процесори Elbrus на съветската компания MCST JSC. BFS работи взаимно с MCST за създаване на систематичен блок, който включва всички нужни интерфейси.
-->
Банкоматите могат да четат безконтактно банкови или транспортни карти, баркодове или QR кодове. Устройствата са оборудвани и с биометрична камера, която разрешава някои преводи да се правят без потребление на карти. Не е конкретизирано кои са те.

Устройствата са формирани от 80 % локални съставни елементи. В бъдеще се възнамерява делът на съставените елементи да се усили. Г-н Собянин съобщи, че BFS към този момент е получила предварителни поръчки за 7000 банкомата, само че не разкри детайлности.

Производството на съветските банкомати на BFS е съвсем изцяло автоматизирано. Например, процесът на заваряване се прави от заваръчен робот от последно потомство. При сглобяването се употребяват също 3D принтиране и прототипиране на пластмасови елементи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР