Базираната в Лондон компания за проучвания Insider Trends работи с

...
Базираната в Лондон компания за проучвания Insider Trends работи с
Коментари Харесай

Джак Стратън, Insider Trends: Има таван в онлайн пазаруването и търговците отварят и физически магазини

Базираната в Лондон компания за изследвания Insider Trends работи с някои от най-големите международни търговци на дребно и съветва изпълнителни шефове за трендовете в сферата и по какъв начин да приспособяват бизнесите си към тях. Джак Стратън работи във компанията още от основаването й и управлява изследванията. Интересите му се простират във всички аспекти на търговията на дребно - от магазини и вериги за доставки, през канали за продажба, до устойчиви модели. Стратън е изнасял лекции и образования на редица марки, измежду които Nike, Johnson & Johnson, BNP Paribas, Ikea, Shell, LVMH и други Той беше избран от RETHINK за един от най-влиятелните експерти в търговията на дребно за 2023 г.Джак Стратън ще бъде измежду лекторите в, обичайно проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни (четвъртък) в " София тех парк ". Събитието ще бъде в хибриден формат, който включва онлайн и присъствени билети. Повече за, а. Базираната в Лондон компания за изследвания Insider Trends работи с някои от най-големите международни търговци на дребно и съветва изпълнителни шефове за трендовете в сферата и по какъв начин да приспособяват бизнесите си към тях. Джак Стратън работи във компанията още от основаването й и управлява изследванията. Интересите му се простират във всички аспекти на търговията на дребно - от магазини и вериги за доставки, през канали за продажба, до устойчиви модели. Стратън е изнасял лекции и образования на редица марки, измежду които Nike, Johnson & Johnson, BNP Paribas, Ikea, Shell, LVMH и други Той беше избран от RETHINK за един от най-влиятелните експерти в търговията на дребно за 2023 г.Джак Стратън ще бъде измежду лекторите в, обичайно проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни (четвъртък) в " София тех парк ". Събитието ще бъде в хибриден формат, който включва онлайн и присъствени билети. Повече за, а. Как се отрази инфлацията на онлайн извършването на покупки? Кои артикули се търсят повече и кои по-малко?
Не е изненада, че инфлацията направи потребителите по-внимателни с цените. При стеснен бюджет те пренасочват разноските си от неща, които не са от първа нужда, към такива, които са в основата на потребностите им. Също и купуват по-малко.

В същото време премиум секторът продължава да се показва добре и търсенето остава огромно. 95% от първокласните марки в Съединени американски щати и Европа са генерирали растеж през 2022 година, съгласно Bain & Co. Все повече консуматори одобряват и извършването на покупки втора ръка като по-достъпен метод за закупуване на първокласни артикули.

Въпреки че се чака онлайн магазините като Amazon да са най-евтиното място за извършване на покупки, доста търговци на дребно с отстъпки и налични цени не продават онлайн за да поддържат цените си ниски. Това значи, че доста консуматори посещават офлайн дискаунтъри, когато желаят да спестят пари.
Реклама
Пазаруването в магазина може да улесни намаляването на разноските посредством прекосяване към по-евтини други възможности, защото потребителите могат да видят с един взор всички варианти за съответен вид артикул. Този развой е по-труден за внедряване онлайн.
По данни на " Евростат " към 49% от българите пазарят онлайн при приблизително 75% в Европейски Съюз. Една от аргументите за тази разлика е, че някои хора нямат доверие в онлайн заплащанията. Как би трябвало да подходят онлайн търговците към този вид консуматори?
За създаване на доверие в онлайн заплащанията търговците може да прибавят страница с постоянно задавани въпроси, която изяснява процеса, каква е отбраната и осведоми клиентите, че данните им постоянно са криптирани. Информация за ограниченията за сигурност на страницата сега на заплащане също може да даде убеденост, да вземем за пример слагане на логото на системата за сигурност.

Търговците на дребно може да прибавят открита услуга за онлайн заплащане, като PayPal, Apple Pay или Гугъл Pay, което би разрешило на потребителите да не вкарват непосредствено данните на банковата си карта в уеб страницата.

Публикуването на мнения и отзиви на клиенти на уеб страницата също може да помогне за построяването на доверие в потребителите, защото посетителите могат да видят какъв опит са имали другите клиенти. По-трудно се има вяра на компания без опит.
Реклама
Друг вид е да се предложи опция на клиентите да резервират артикули онлайн и да ги вземат и платят във физически магазин, когато бъдат доставени. Електронните търговци биха могли да предложат и алтернатива за заплащане по телефона, в случай че това оказва помощ на потребителите да се усещат по-сигурни, когато пазарят.
В кой миг от потребителската пътека евентуалните клиенти най-често се отхвърлят от довеждане докрай на поръчката? Къде търговците би трябвало да извърнат изключително внимание?
Най-честият миг за изпускане на клиенти е моментът на заплащане, когато те видят общите разноски (включително Данък добавена стойност, доставка и т.н.) и/или предстоящото време за доставка. През март 2023 година процентът на оставяне на пазарската количка е бил 75.96% в EMEA, съгласно данни от Dynamic Yield.

Един от методите за справяне с това е да се покаже общата цена по-рано в процеса на покупка, тъй че потребителите да не бъдат сюрпризирани, когато стигнат момента на заплащане. За някои компании предлагането на алтернатива " купи в този момент, заплати по-късно " може да помогне за превъзмогване на съмнението на клиентите.

Друга евентуална причина за занемаряване на количката е условието потребителите да си създадат профил, което прибавя в допълнение време към покупката. Предлагането на алтернатива за заплащане като посетител може да реши този проблем.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР