Байерн (Мюнхен) отвори поредната нова страница в книгата с рекордите

...
Байерн (Мюнхен) отвори поредната нова страница в книгата с рекордите
Коментари Харесай

Левандовски короняса "Байерн" с 30-ата титла на Германия

" Байерн " (Мюнхен) отвори следващата нова страница в книгата с върховете на немския футбол. Два кръга преди края на сезона в Бундеслигата колосът от Бавария подпечата своята осма поредна и общо 30-а шампионска купа. И двете достижения са невиждани и на практика недостижими в обозримо бъдеще.

Баварците взеха решение предварително изхода на шампионата довечера с победа като посетители над " Вердер " (Бремен) с 1:0. Единственото попадение под дъжда на " Везерщадион " означи в 43-тата мин. головата машина Роберт Левандовски, който се разписа за 31-ви път от началото на шампионата. Полският централен нападател е безапелационен водач в конкуренцията за " Златната обувка " на Европа.

За " Байерн " успеха беше 11-а поредна в Бундеслигата и седма поредна, откогато сезонът беше възобновен след двумесечна пауза поради пандемията от ковид. След 32 кръга мюнхенският гранд има 76 т. и задатък от 10 т. пред втория " Борусия " (Дортмунд), който има да изиграе още три мача.

Именно " жълто-черните " са последният друг тим, ставал първенец на Германия - през далечната към този момент 2012 година Във безконечната класация на федералната република на второ място по сбор трофеи е " Нюрнберг " с девет. Втората най-дълга шампионска серия в историята на страната пък е на " Борусия " (Мьонхенгладбах) от три следващи оценки (1975-1977).

Треньорът Ханзи Флик стана едвам третият човек, който е бил първенец с " Байерн " и като състезател (1986, 1987, 1989, 1990), и като треньор. Преди него това бяха реализирали единствено Франц Бекенбауер (1969, 1972, 1973, 1974 / 1994) и Нико Ковач (2003 / 2019).

" Червените " от Мюнхен към момента имат късмет за домакински дубъл и повсеместен требъл през сезона. Баварците ще играят край за Купата на Германия против " Байер " (Леверкузен) на 4 юли в Берлин. Освен това отборът е с единия крайник на 1/4-финал в Шампионската лига след успеха си с 3:0 като посетител на " Челси " в Лондон в края на февруари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР