Баварските съюзници на германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел -

...
Баварските съюзници на германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел -
Коментари Харесай

Съюзниците на Меркел задълбочават разминаванията със социалдемократите

Баварските съдружници на немската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила оферират увеличение на разноските за защита до равнище, което задълбочава разминаването във вижданията по политиката със социалдемократите преди договаряния за сформиране на ръководеща коалиция, съобщи Ройтерс.

Християнсоциалният съюз (ХСС) декларира в проекторезолюция, че желае военният бюджет да доближи избраната от НАТО цел от 2 % от брутния вътрешен артикул и да се отделят повече пари за армията, безпилотни самолети и транспортна инфраструктура.

Споразумение сред консерваторите на Меркел и социалдемократите е най-хубавата опция за канцлерката да си обезпечи четвърти мандат, само че възможните й съдружни сътрудници се стремят да получат отстъпки, преди договарянията да стартират през новата година.
Исканото от ХСС увеличение на разноските за защита обаче може да затрудни постигането на договорка със социалдемократите, които отхвърлят избраната от НАТО цел за военния бюджет и упрекват Меркел и нейните консерватори, че отстъпват пред настояванията на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила.

В проекторезолюцията се показва песимизъм към задълбочаването на европейската интеграция и се отхвърля концепцията за "все по-тесен съюз ", за какъвто упорства водачът на социалдемократите Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила.

По въпроса за имиграцията, по който двете страни също имат различия, документът декларира, че Германия не може повече да бъде основната дестинация за бежанците, а задачата на Европейския съюз, която избавя пътуващите с лодки мигранти, не може да бъде транспортна работа за транспортиране на хора към Европа.

ХСС също по този начин предлага африканските страни, които са съгласни да вземат назад бежанци, да бъдат възнаграждавани с повече вложения, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР