Батериите са в основата на електромобилността, без тях електрическата кола е само

...
Батериите са в основата на
електромобилността, без тях
електрическата кола е само
Коментари Харесай

Новото поколение батерии: по-мощни и по-бързо зареждащи се

Батериите са в основата на електромобилността, без тях електрическата кола е единствено монумент. За да се подсигурява снабдяването и развитието на тези дребни хранилища за енергия, огромните производители на автомобили разчитат на сътрудници. Ето защо Daimler AG към този момент закупи миноритарен дял в американския експерт по акумулатори Sila Nanotechnologies Inc. (Sila Nano). Daimler очаква следващото потомство акумулатори да осигурят по-висока продуктивност, по-бързо зареждане и надлежно по-дълъг пробег на електрическите автомобили с едно зареждане.

Сила Нано се счита за водещ разработчик на нови материали за батерии, с които ще се надвишават опциите на днешните литиево-йонни технологии. Компанията употребява капацитета на силиция за осъществяване на мащабируеми батерии с висока енергийна компактност. Според експертите на Daimler, това предлага нови благоприятни условия за електрификация на потребителските устройства, както за електрическите превозни средства, по този начин и отвън тях.

"Литиево-йонната технология в момента е най-ефективната налична технология за акумулатори и има огромен капацитет за бъдещето, по тази причина чакаме плодотворно сътрудничество ", сподели Саджад Хан, от поделението EVP за съгласуваност, автономност, споделено пътешестване и електрическа подвижност на Daimler AG. “Батерията е основен съставен елемент на електрическите транспортни средства, а не продукт, който да е на склад, тъй като е неразделна част от архитектурата на автомобила. ”

Интелигентността на батерията се обуславя от една доста комплицирана цялостна система, която определя характеристиките на транспортното средство по отношение на продуктивност, обхват и време за зареждане, изясняват експерти от Daimler. Това я прави неразделна част от изследванията и развиването. "Ние покриваме всички стъпки от фундаменталните проучвания до развитието на сериите ", споделя Саджад Хан. - “Акцентът е върху непрекъснатото оптимизиране на настоящето поколение литиево-йонни системи, по-нататъшното развитие на клетките, закупени на световния пазар, и проучванията на следващото потомство на по този начин наречените "пост-литиево-йонни системи ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР