Баскетболният Рилски спортист подписа с американеца Майкълайн Скот, съобщиха от

...
Баскетболният Рилски спортист подписа с американеца Майкълайн Скот, съобщиха от
Коментари Харесай

Рилски спортист се подсили с американец

Баскетболният Рилски състезател подписа с американеца Майкълайн Скот, оповестиха от българския клуб. 183-сантиметровият янки се подвизава в професионални тимове от 2015-та година по европейските терени. Той е роден на 10 август 1993 година и в колежа играе за тима на Айдахо.

Кариерата на Скот започва в литовския Шяуляй, за който изиграва 23 срещи в локалната лига, 8 в Балтийската лига и 6 в шампионата ФИБА Къп. Година по-късно гардът се мести в Хърватска, където остава два сезона, като там носи поредно екипа на Шибеник, а по-късно и на Сплит. През сезон 2018/2019 американецът отива в полския Остров, където изиграва 31 срещи, в които записва по 12 точки и 5 асистенции приблизително за мач.

След положителните си игри в Европа Майк Скот се завръща в Америка, като лятото се включва в Лятната лига на NBA с тима на Чикаго Булс, след което играе в Лигата за развиване за Солт Лейк Сити Старс. За тима от Уест Вали Скот изиграва общо 48 мача, в които записва междинни индикатори от 10 точки и 4 асистенции на мач.

През сезон 2021/2022 Майк Скот се завръща на Стария континент с екипа на полския Люблин. За него гардът изиграва 15 срещи, в които бележи приблизително по 16 точки и 6 асистенции. После минава през босненския Широки Брег и унгарския Дебрецен, където играе през целия миналогодишен сезон, като се показва на равнище и завършва с индикатори от 10 точки и 4 асистенции приблизително на мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР