Поради зачестили запитвания от родители къде да водят болните си

...
Поради зачестили запитвания от родители къде да водят болните си
Коментари Харесай

Разкриха дежурен педиатричен кабинет в областната болница в Бургас

Поради зачестили запитвания от родители къде да водят болните си деца отвън работното време на техните персонални лекари, медицинският център на УМБАЛ Бургас " Св. Николай Чудотворец " осведоми, че за улеснение на бургазлии всяка събота и неделя в центъра е оголен дежурен профилиран педиатричен кабинет. В него работят по график лекари от двете детски отделения на УМБАЛ-Бургас. Кабинетът се намира в медицинския център, а входът е през централната регистратура на болничното заведение. Посещението на кабинета е гратис за пациентите на всички общопрактикуващи лекари, които имат подписан контракт с медицинския център.

За пациенти на джипита отвън листата, както и за посетители на града прегледът се заплаща на цена 30 лева Освен профилирания детски кабинет, в МЦ " Св. Николай Чудотворец " работи наложителен кабинет за всички пациенти на джипитата от листата. Неговото работно време е от 20:00 ч. вечерта до 8:00 ч. сутринта, както и от 8:00 ч. до 20:00 ч. денем в празнични и почивни дни. Заплаща се потребителска такса, като се изключи лицата, освободени от такса в плануваните от закона случаи (деца, военноинвалиди, обществено слаби и др.).

Съгласно закона, лекарите в дежурния кабинет нямат пълномощия по издаване на медицински документи за ориентиране на пациентите към други експерти за консултативни прегледи, за осъществяване на медико-диагностични и други проучвания. Лекарите в дежурния кабинет не са длъжни да бъдат от избрана компетентност и могат да насочат пациента само за банкет в болница, което е гратис за здравноосигурените пациенти.

И в двата дежурни кабинета - профилирания педиатричен и този за неотложна помощ, е желателно да се даде здравноосигурителна брошура при прегледа, в това число и на децата. Важно е туристите и гостите на града да знаят, че в случай че са здравноосигурени, могат да потърсят здравна помощ в кабинета на всеки общопрактикуващ доктор в региона против потребителска такса, като показват осигурителната си брошура или ЕГН.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР