Баскетболният отбор на Валенсия записа много важна победа в похода

...
Баскетболният отбор на Валенсия записа много важна победа в похода
Коментари Харесай

Испанска доминация в Русия

Баскетболният тим на Валенсия записа доста значима победа в похода си към плейофно място в Евролигата. Момчетата на Хайме Понсарнау изиграха съвършено второ полувреме, с цел да размажат високолетящия Зенит (Санкт Петербург) с крайното 91:62 (22:19, 22:22, 18:9, 29:12) като посетител в среща от 26-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат.

A third successive win for
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
Чрез триумфа Валенсия остава на 10-ата позиция в класирането с актив от 14-12, като краткотрайно се изравнява по брой победи за сезона с осмия Анадолу Ефес и деветия Жалгирис (Каунас). Зенит пропусна късмет да откри място в четворката и остава на пето място с баланс от 15 победи и 10 провали.

Първата четвърт мина под натиска на гостите от Испания, само че Зенит реагира във вторите 10 минути и се приближи на три точки от противника си - 44:41 в интерес на Валенсия. " Портокалите " обаче не оставиха никакви подозрения с представянето си във второто полувреме, спечелно с 47:21 по пътя към крайното 91:62.

Боян Дублевич поведе испанците с 19 точки и 6 битки, Никола Калинич записа нетрадиционен " дабъл-дабъл " от 12 точки и 10 асистенции, Майк Тоуби вкара 12 точки, а Сам Ван Росом и Дерик Уилямс се разписаха с по 10 точки за триумфа.

Алекс Пойтрес бе прецизен с 12 точки за Зенит, а Били Бейрън остана с 11.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР