Баскетболният отбор на Берое ще участва в мъжкото баскетболно първенство

...
Баскетболният отбор на Берое ще участва в мъжкото баскетболно първенство
Коментари Харесай

От Берое нарушиха мълчанието си

Баскетболният тим на Берое ще взе участие в мъжкото баскетболно състезание през новия сезон. Това потвърдиха с изказване от клуба, в което се показва, че е имало вид отборът от Стара Загора да завърши присъединяване си в НБЛ. “Зелените ” обаче освен ще се състезават в елита, само че също по този начин ще имат девет тима при подрастващите, както и в Балканската лига. Селекцията в мъжкия отбор съвсем е завършила, като в околните дни ще стартира оповестяването на новите имена в тима за новия сезон.

Ето какво написаха от Берое на формалната си страница във " Facebook ":

" Цяло лято съзнателно мълчахме. Мълчахме и понасяхме знайни и незнайни хора, всевъзможни дилетанти или псевдо другари, по този начин наречени доброжелатели, да се упражняват фриволно над имената ни.
Мълчахме тъй като взехме решение че е по-добре ние да отнесем отрицателните, а не хората които ни оказват помощ във всевъзможни сложни моменти, наши другари, спонсори или рекламодатели, или който и да е който отделя пари за клуба.
Ние ще го преглътнем!

Истината е, че в продължение на последните 4 години, упоритостите на всички нас, в това число вашите, се разминаваха с финансовата непоклатимост в клуба.
Редуцирахме се 30% за сезон 20/21 след коронавирус пандемията и още нови 50% за предишния сезон 21/22 в търсене на нормалитет и непоклатимост. Уви и това не оказа помощ и след февруари всичко се срина. По нещастно стичане на събитията, след пандемията е налице една безсмислена война, която има пагубни стопански последствия на всички места по света.

Не на последно място, цяла Стара Загора избавя цар футбол, след неочакваното преустановяване на държавното финансиране. Наясно сме с обективните условия и си знаем мястото! Ние търпеливо изчакаме реда се, който сме сигурни ще настъпи в подобаващия миг.

В тази обстановка, това лято, пред нас стоеше тежък избор. Дали да отстояваме съграденото или да се предадем, да вдигнем ръце и в този миг да кажем бяхме до тук. Може би всеки един естествен човек, щеше да го направи!....

Но да зачеркнем с лека ръка това че макар проблемите, от влизането ни в елита преди 10 години, спечелихме безусловно всевъзможни комплекти медали от НБЛ без златните, спечелихме купа на България и всички призови класирания в шампионата, купи Балкански лиги и прочие полуфинали, финали.

Да зачеркнем без да ни мигне окото 200 деца със 7 треньора основана детска школа от нула, от която излизат старозагорци национални състезатели и професионални баскетболисти.

И тъй като на малко хора им е ясно какво коства това, освен като пари, като старания, ограничения, работа, бодърствуване, здраве, тиня и нечистотия....

НЕ БЛАГОДАРЯ!

Ние взехме решение да се борим до дъно!

Ще участваме с 9 тима подрастващи в шампионатите.

Ще участваме в НБЛ и водим диалози за присъединяване в БИБЛ. В добавка, селекцията в клуба съвсем завърши и в околните дни ще ви срещнем с настоящите лица.

Няма обратно и единствено Берое! ", пишат " зелените ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР