Баскетболистът ЛеБрон Джеймс беше удостоен с наградата Спортист на годината

...
Баскетболистът ЛеБрон Джеймс беше удостоен с наградата Спортист на годината
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс стана Спортист на годината в класацията на списание Таймс

Баскетболистът ЛеБрон Джеймс беше почетен с премията " Спортист на годината " от американското списание " Таймс ".

Изданието отбелязва присъединяване на играча на отбора от НБА Лос Анджелис Лейкърс в обществени акции за битка с расовата дискриминация в Съединени американски щати, както и за увеличение на изборната интензивност. Според списанието, доста известни американски спортисти са се включили към тази активност, следвайки образеца на Джеймс.

По-специално спортистът е оказал помощ на младежите да работят в изборни секции преди общите избори на 3 ноември в Съединени американски щати. Предполага се, че те е трябвало да заменят по-възрастните чиновници, защото за последните инфекцията от ковид съставлява по-голяма заплаха.

Джеймс беше разгласен за най-полезен състезател на финалите на НБА през октомври. Той е четирикратен първенец в Лигата (два пъти с Маями, един път с Кливланд и Лейкърс), а нападателят за четвърти път завоюва премията за най-полезен състезател във финалната серия, ставайки първият баскетболист в историята, получил това отличие с три разнообразни тимове. Единствено Майкъл Джордан има повече такива награди - шест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР