Баскетболист №1 на България Александър Везенков не отдава особено значение

...
Баскетболист №1 на България Александър Везенков не отдава особено значение
Коментари Харесай

Везенков: Играя, за да помагам на отбора

Баскетболист №1 на България Александър Везенков не отдава изключително значение на феноменалната си статистика в Евролигата. 27-годишното крило на " Олимпиакос " увери, че е отдаден напълно на отборните цели и точно това е движещата мощ в представянето му на терена.

" Никога не мисля за това, което реализирам по време на мача. Просто играя и играя, с цел да оказвам помощ на тима ", съобщи Саша в особено изявление за уеб страницата на най-престижния европейски клубен шампионат. Повод за него стана връчената на национала ни премия за най-полезен състезател (MVP) на месеца в края на ноември.

" Първо, благодаря доста за премията. Всичко има значение, само че най-съществен е тимът. Много съм благополучен, че взехме някои огромни победи. По време на тези два месеца от шампионата се държим високо в класирането. Гладни сме за още победи. Щастлив съм, че работата ми и това, което давам за тима си коства и оказвам помощ на отбора по всеки вероятен метод ", разяснява Везенков, за който това е второ месечно отличие за MVP в Евролигата след февруари т. година

След изиграването на първите 11 мача от постоянния сезон в актуалната акция българинът оглавява две обособени самостоятелни ранглисти. Той е №1 по коефициент на потребно деяние (със приблизително 26,6) и по извоювани битки (средно по 8,2). Също по този начин нашият играч е на второ място по маркирани точки (средно по 19,9), изоставайки само от водача Уил Клайбърн от първенеца " Анадолу Ефес " (средно 20,7 т.).

Запитан за рекордния си коефициент на успеваемост от 43 при гостуването на " Олимпиакос " против " Байерн " (Мюнхен) в VIII кръг на 17 ноември, Везенков отговори:

" Знаехме, че " Байерн " е доста сериозен тим, и то като хазаин. Затова трябваше да бъдем доста съсредоточени, изключително в отбрана. Това беше от мачовете, в които всичко се случва по нашия метод. Започнахме доста добре, имахме някои спадове, само че аз просто играя, нали разбирате. Това беше от вечерите, в които най-после не осъзнаваш какво си направил, само че когато погледнеш статистиката, всичко наподобява толкоз впечатляващо. Все отново най-важното е, че победихме сложен съперник. Костас Слукас и Томас Уолкъп ми оказват помощ доста, тъй като играта ми зависи на 100% от тях. Много съм удовлетворен, че играя с тези двама баскетболисти, които взимат решенията, само че и с други отлични състезатели, които ме намират. Аз пробвам да върша същото, когато имам топката. Мисля, че по тази причина се получават тези статистики. "

Като аргументи за мощния старт на сезона Саша посочи както по-дългата си лятна пауза, по този начин и присъединяване с националния тим на България в Евробаскет `22:

" Имах известно време да си умря тази година след дългия минал сезон. Да помисля и да работя с треньорите ми от " Олимпиакос " и в България. Тренирахме дружно три седмици. А и европейското състезание ми оказа помощ доста, с цел да вляза в темп. За нас, състезателите постоянно е по-добре да играем мачове, в сравнение с да имаме единствено тренировки. Имах време и за двете, тъй че това ми оказа помощ доста. Срещнах се на полето с някои баскетболисти от НБА, от Евролигата. Играх и много минути, което ми даде самочувствие и се приготвих душевен през цялото време. "

Относно задачите и упоритостите на " Олимпиакос " до края на сезона Везенков се изрече внимателно. Към момента гръцкият гранд заема 5-о място във краткотрайното класиране с актив от 7 победи и 4 загуби, а отпред е " Фенербахче " с 9-2, следван от три тима с по 8-3 - " Реал " (Мадрид), " Барселона " и " Монако ". Следващият дуел на отбора от Пирея е на 9 декември вкъщи против италианския " Виртус " (Болоня) (4-7).

" Все още е рано през сезона, минали са единствено 11 мача, единствено два месеца - уточни Саша. - Евролигата е доста сложен шампионат и нещата може да се трансформират за един месец. Затова желаеме да останем смирени като тим, както и персонално аз. Затова и упражнявам повече и повече. Най-важното е в края на сезона да реализираме задачите си. Щастливи сме от постигнатото до тук, само че това е единствено началото. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР