Баскетбол. Снимка: Искра.бг Черноморец надделя над Рилски спортист с 84:70 като

...
Баскетбол. Снимка: Искра.бг
Черноморец надделя над Рилски спортист с 84:70 като
Коментари Харесай

Баскетбол в „Арена Бургас“: Черноморец срази Рилски спортист и поведе в полуфиналите 

Баскетбол. Снимка: Искра.бг

Черноморец надви над Рилски състезател с 84:70 като хазаин в новооткритата „ Арена Бургас “ в третия мач от полуфиналния плейоф сред двата тима в Националната баскетболна лига за мъже /НБЛ/. Те поведоха с 2:1 победи в серията.

Играе се до три триумфа от пет вероятни срещи , а хазаин на идната още веднъж ще бъде Черноморец на 20 май. При нужда от пети дуел, той ще се организира на 23 май в Самоков.

Двата състава направиха равностойна трета четвърт , в която Черноморец задържа водачеството. Гостите се приближиха на точка при започване на интервала, само че бургазлии последователно се откъснаха с 9 точки след тройка на Николай Георгиев.

Преди последната част домакините водеха с 62:56, а в идващите минути съумяха да натрупат 16 точки задатък при 73:57, закрепени още веднъж след точна пукотевица на Георгиев от далечно разстояние по-малко от 4 минути преди края. Това бе и най-голямата разлика в срещата. В заключителните моменти Рилски състезател само съумя да стопи малко пасива си, само че не и да предотврати загубата.

Джордан Тъкър бе най-полезен за Черноморец с 27 точки и 2 битки, а Николай Титков и Николай Георгиев прибавиха по 10 точки. Брандън Рандълф означи 17 точки, 3 битки и 6 асистенции за Рилски състезател.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР