Баща ми се ожени отново за една измамница. Не ме

...
Баща ми се ожени отново за една измамница. Не ме
Коментари Харесай

Поучителна история от живота за един измамен старец

Баща ми се ожени още веднъж за една измамница. Не ме послуша, когато го предизвестих.

Майка ми умря преди година. Не беше навършила даже 60 години. През цялото това време подкрепях по всевъзможен метод татко си, който в този момент живее самичък. Идвам при него всеки уикенд, подготвям му храна и разчиствам. Но виждам какъв брой е печален.

Затова брачният партньор ми и аз взехме решение, че можем да устроим обособена стая за татко ми вкъщи. Но той сподели, че не е подготвен да се реалокира към момента.

По никакъв метод не желаех да оказвам напън върху него. Това е неговият живот и единствено той може да реши къде да живее. Затова просто го оставих самичък да вземе решенията за живота си, когато е подготвен за това.

За моя изненада те не закъсняха. Само тези промени въобще не се отнасяха за преместването му в нашата къща. Баща ми се ожени още веднъж. Той ми сподели за това по телефона и че ще ме запознае с новата жена в живота му.

Тя се оказа жена с не доста блага осанка. Въпреки че, беше с 15 години по-млада от татко ми, това въобще не я караше да наподобява красива. На фона на тази жена татко ми изглеждаше като възпитаник. Разбира се, бях малко шокирана. Леля Тони (както изиска да я наричам) извади палет с малко храна от голямата си карирана чанта.

„ Ето, вземи, това е за чая ”, сподели тя. Нещо в чантата приличаше на ролка от магазина. Миришеше напряко на ледник и доста добре въплъщаваше самата вуйна Тони. Искрено не разбирам какво намира татко ми в тази жена, само че не желаех да се въвличам в връзките му.

Всичко се промени, когато баща разгласи, че се мести на село да живее при нея. Опитах се да поговоря с него, само че той се ядоса и ми се скара. Каза, че нямам право да го обезсърчавам. Той не ми даде нито името на селото, нито телефона на вуйна Тони. Не знаех безусловно нищо.

Седмица след този диалог взех решение да посетя татко си, мислех, че още не е тръгнал. Но, когато не съумях да отключа вратата, през главата ми минаха куп мисли.

Вратата се отвори внезапно и на прага се появи чужд. Изкрещях: „ Какво правиш в жилището на татко ми? “ Момчето отговори: „ О, ти си щерка на моя дъртак. Аз съм наследник на новата му брачна половинка, в този момент пребивавам тук. Каза, че може да дойдеш. Е, здравей дребна сестриче! ”

Останах без думи. Опитах да се обадя на татко ми, само че не съумях да се свържа. Върнах се до жилището, само че момчето не отвори повече. Каза, че ще се обади в полицията, в случай че не спра да го притеснявам.

Опитах се да намеря татко си. Но без резултат. Няколко месеца по-късно той самичък се появи. Беше ужасно да го виждам: облеклата му бяха мръсни и раздрани, обувките даже не бяха негови! Татко изглеждаше като стар с 10 години, целият отпаднал и трагичен.

Започна да ме моли за амнистия. Леля Тони го убедила да трансферира жилището на сина й. И когато той се съгласил, тя го изгонила. Принуждавала го да прави цялата домакинска работа и да се грижи за добитъка. Не могъл да ми се обади, тъй като тя му взела телефона.

Вижте още: Дъщерята на брачна половинка ми не желае да се храни с нас

По някакво знамение съумял да пристигна при нас. Освен това, е огромен шанс, че на открито е топло! Разбира се, простих на татко си. В чест на завръщането му подготвих вечеря.

За страдание, доста постоянно самотните възрастни хора се хващат на въдицата на такива измамници. И не всеки има шанса да бъде под закрилата на родственици.

Това е една поучителна история. Не бива да вярвате на непознати.

Случвало ли ви се е нещо сходно?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР