Бързите закуски не винаги са вредниТака смята Маргарита Арзуманян, кандидат

...
Бързите закуски не винаги са вредниТака смята Маргарита Арзуманян, кандидат
Коментари Харесай

Диетолог: Бързите закуски не винаги са вредни

Бързите закуски не постоянно са нездравословни

Така счита Маргарита Арзуманян, претендент на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог, представен от БГНЕС.

При избора на храна за закуска е значимо да се обърне внимание на нейния състав. Според Арзуманян идеалният метод за бърза закуска е да хапнете нещо, съдържащо ядки, пълнозърнесто брашно, зеленчуци, горски плодове или бобови растения.

При избора на храна за закуска е значимо да се обърне внимание на нейния състав.

"Най-бързата и чудесна закуска е да вземете добър пълнозърнест самун и кисело мляко и да добавите ядки и плодове ", споделя тя.

Правилната композиция от съставки ще трансформира даже сандвича, който нормално се счита за нездравословна закуска, в здравословно ядене - продължава диетологът.

"Сандвичът може да бъде добра закуска, в случай че вземем домашно приготвено месо, пиле или риба, самун от пълнозърнесто брашно, което съдържа остатъчно количество фибри. Сложете от горната страна комат краставица, домат или маруля ", предлага Арзуманян.

Много храни, които преди са били считани за нездравословни, в този момент се създават по разнообразни технологии, споделя диетологът. Така че съгласно нея актуалните салами си заслужават да бъдат част от здравословното хранене.

"Вече се оферират качествени салами, които съдържат да вземем за пример пуешко месо, говеждо месо, мляко и подправки и не съдържат нищо ненужно. Това са салами с къс период на валидност, които са добра и здравословна закуска ", прибавя Арзуманян.

Но в случай че продуктът пред вас съдържа консерванти, изкуствени подсладители и подобрители на усета, по-добре е да не го консумирате, поучава диетологът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР