Бързите темпове на разпространение на коронавирусната епидемия в Австрия накараха

...
Бързите темпове на разпространение на коронавирусната епидемия в Австрия накараха
Коментари Харесай

Нови рестрикции влизат в сила в Австрия от петък

Бързите темпове на разпространяване на коронавирусната зараза в Австрия накараха държавното управление да вкара по-строги ограничения, които влизат в действие от 23 октомври и ще са годни 28 дни. Част от тях влизат в действие за цялата страна, въвеждането на част от ограниченията е от компетентността на провинциалните държавни управления. Новите разпореждания бяха оповестени на конференция на федералния канцлер Себастиан Курц, вицеканцлера Вернер Коглер, министъра на опазването на здравето Рудолф Аншобер и министъра на вътрешните работи Карл Нехамер, предава Българска телеграфна агенция.

На цялата територия на страната е възможно събирането по частни мотиви на най-много 12 души навън и 6 души на закрито. Мярката засяга хора над 18 години, като включително не влизат съпътстващите ги деца. Това се отнася за групи на детските площадки, в заведения, на курсове, частни мероприятия, юбилейни тържества, сватби. Изключение вършат само погребенията.

Ресторантите с повече от 50 места ще би трябвало да показват на управляващите идея за попречване разпространяването на болестта. Полицията ще има право да управлява и да постанова санкции на нарушителите. По юридически аргументи не може да управлява по частни домове, само че държавното управление моли към дисциплинираността на популацията и нуждата от принос на всеки един за ограничение на пандемията.

Професионалните мероприятия, да вземем за пример футболни мачове или оперни представления, ще се организират при най-много 1500 души навън и 1000 - на закрито, като е наложително носенето на маски от самото начало, заемане на избрани места и издаване на поименни билети.

Затворени остават бюфетите за храна и питиета. Необходимо е позволение от здравните управляващи за осъществяване на мероприятия с повече от 250 души.
Особено внимание ще се отделя на домовете за възрастни и хора в неравностойно състояние. 

Предвид нараствания брой на инфектираните, сега се създават специфични концепции за предварителна защита, наложително носене на маски за гости и личен състав и постоянни проби за хората в домовете и личния състав, както и наложителен тест при постъпване в домовете. 

Австрийските провинции ще вземат решение сами до какъв брой часа ще са отворени заведенията на територията им, до какъв брой часа да се продава алкохол и кой да е режимът на посещаване на учебните заведения и детските градини. Това се прави за да се лимитират гнездата на болест на районно ниво.

Правителството предлага заведенията да се затварят по-рано в сравнение с е практиката за някои провинции сега. Освен това федералното държавно управление предлага на провинциите да се забрани продажбата на алкохол откакто заведенията бъдат затворени, да се вкара наложително носене на маски тук-там навън, където се струпват повече хора, при опция да се вкара отдалечено образование в университети и учебни заведения, в случай че е належащо по места да се вкарат ограничения за сигурност в домовете за възрастни, по-строги от общонационалните. При потребност да се слагат под карантина региони и общини. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР