Барселона победи Алавес с 4:1 в мач от 18-ия кръг

...
Барселона победи Алавес с 4:1 в мач от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Барса приключи годината на първо място

Барселона победи Алавес с 4:1 в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига. Атомното трио на каталунците - Меси-Суарес-Гризман бе в основата на успеха, с която Барса се утвърди еднолично на върха с три точки повече от огромния противник Реал Мадрид, който на следващия ден приема Атлетик Билбао.

Луис Суарес се отличи с три асистенции, а най-после увенча положителната си игра и с попадение от дузпа за крайното 4:1. Първо Суарес асистира на Антоан Гризман, който с шут от придвижване откри резултата в 14-а минута. Уругваецът подаде и на Артуро Видал, който с прекрасен удар по диагонала вкара за 2:0 в самия завършек на първата част.

Алавес върна един гол посредством Пере Понс в 56-а минута, само че Барса не позволи изненада и бързо върна задатъка си от два гола след акуратен шут на Лионел Меси от 25 метра в 69-а минута след третата асистенция на Суарес. Така аржентинецът осъществя 50-тия си гол през календарната година, нещо, което бе направил в 8 от предходните 9 години.

В 74-а минута реферът отсъди дузпа за Барселона за игра с ръка. Луис Суарес пое отговорността и с точно осъществяване оформи крайното 4:1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР