Баровете и ресторантите трябва да бъдат затворени в североизточния регион

...
Баровете и ресторантите трябва да бъдат затворени в североизточния регион
Коментари Харесай

Каталуния затваря барове и ресторанти заради COVID-19

Баровете и заведенията за хранене би трябвало да бъдат затворени в североизточния район в Испания през идващите 15 дни, с цел да бъде забавено разпространяването на увеличаващите се, заяви районното държавно управление.
Този ход идва, когато Испания се бори с едно от най-високите равнища на заразяване в Европейския съюз, с близо 900 000 инфекции и над 33 000 смъртни случая.
" Мерките ще влязат в действие през нощта против петък и ще останат в действие в началото 15 дни ", сподели краткотрайният районен водач Пере Арагонес, описвайки дейностите като " мъчителни, само че нужни ".
Подобни ограничения влязоха в действие в Холандия в сряда, до момента в който Северна Ирландия разгласи четириседмично затваряне на кръчми и заведения за хранене малко повече от седмица, откакто Париж затвори питейните заведения и кафенетата си.
Въпреки краткотрайно усмиряване, през последните дни броят на инфекциите още веднъж се усили внезапно.
 Германската стопанска система е в застой най-малко до края на 2021 Германската стопанска система е в застой най-малко до края на 2021
Германската стопанска система ще се свие повече от предстоящото през 2020 година и няма да възвърне силата си до края на 2021 година, обявиха водещи изсл...
„ Необходими са дейности през днешния ден, с цел да се избегне цялостно блокиране през идващите седмици “, сподели Арагонес.
„ Решихме да използван ограничавания там, където множеството хора “ изоставят защитните ограничения, сподели той, признавайки, че ще бъде „ мъчно за ресторантьорския бранш “, които ще могат да оферират единствено ястия за у дома.
Той също по този начин прикани хората да заобикалят да напущат домовете си, като предизвести, че рискът от утежняване на ситуацията е " извънредно висок ".
В момента степента на заразяване в региона на Мадрид е 490 случая на 100 000 души през последните 14 дни, спрямо едвам 263 в Каталуния - същия брой като в останалата част на Испания, който е една от най-високите в Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР