Барак Обама и Ангела Меркел Германската канцлерка Ангела Меркел казала

...
Барак Обама и Ангела Меркел Германската канцлерка Ангела Меркел казала
Коментари Харесай

Защо Меркел се е чувствала длъжна да се кандидатира за нов мандат


Барак Обама и Ангела Меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел споделила на някогашния американски президент Барак Обама, че се усеща длъжна да се кандидатира за нов мандат, с цел да отбрани демократичния интернационален ред след избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати. Това споделя дългогодишният консултант на Обама Бенджамин Роудс в записки, представени от в. " Ню Йорк таймс ".

Когато се разделяли за финален път, Меркел се насълзила. " Тя е напълно сама ", отбелязал Обама.

В своята книга, която следва да излезе от щемпел идната седмица, Роудс разказва реакциите на задграничните водачи след изборната победа на Тръмп през 2016 година

Японският министър-председател Шиндзо Абе се извинил, че нарушил протокола, като се срещнал с Тръмп в " Тръмп тауър " в Манхатън след изборите. Обама призовал канадския министър-председател Джъстин Трюдо да поеме по-голяма роля в отбрана на споделяните от тях полезности.

Книгата, озаглавена " Светът подобен, какъвто е ", дава опция да се надникне в най-вътрешното обграждане на Обама през погледа на един от дребното хора, които са били покрай него през осемте години на неговото президентство. Малко моменти са разтърсвали Обама повече от решението на гласоподавателите да изберат на негово място претендент, сложил под подозрение самото му раждане.

Роудс написа в записките си, че Обама минал през голям брой прочувствени стадии в седмиците след изборната победа на Тръмп. На моменти приключващият ръководството си президент гледал в дълготраен проект, различен път се гневял. Той нарекъл Тръмп " карикатурна " фигура, която се интересувала повече от числеността на своите тълпи от последователи, в сравнение с от някаква съответна политика. Освен това изразявал извънредно подозрение в самия себе си, чудейки се дали не е решил неправилно своето въздействие върху американската история.

Обама се мъчел да разбере успеха на Тръмп. " Ами в случай че сме сбъркали? ", запитал той своите съветници, до момента в който пътували с бронираната президентска лимузина при посещаване в Перу малко след изборите през 2016 година

Обама бил прочел публикация, съгласно която либералите са не запомнили какъв брой значима е идентичността за хората и са насърчили един празен вселенски глобализъм, предиздвикал мнозина да се усещат изоставени. " Може би сме отишли прекомерно надалеч. Може би хората просто желаят да се отдръпват в своето племе ", декларирал той.

Неговите съветници го уверили, че той въпреки всичко е щял да завоюва изборите, в случай че е можел да се кандидатира за нов мандат, и че идващото потомство има повече общо с него, в сравнение с с Тръмп. Обама - първият негър президент на Съединени американски щати, обаче не изглеждал уверен. " Понякога се чудя дали не съм подранил с 10 или 20 години ", споделил той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР