Банката за развитие, ако започне да подпомага малкия и среден

...
Банката за развитие, ако започне да подпомага малкия и среден
Коментари Харесай

Асен Василев: Банката за развитие в този ѝ вид е язва и тумор за българската икономика

Банката за развиване, в случай че стартира да подкрепя дребния и междинен бизнес, би могла да да има роля в икономическото развиване на страната. Това разяснява финансовият министър Асен Василев по отношение на ББР.

Но както е използвана досега, е безусловно безсмислена - язва и израстък за българската стопанска система, безапелационен е той

Бюджетът към месец май към този момент е имал съществени проблеми.

До 14 май от централен бюджет са изхарчени 1 милиарда и 164 млн. лв., от буфера са взети 283 млн. лв. и от бюджета на Министерството на финансите са взети 22 млн. лв.. От тези към 1 милиарда и 300 млн. лв. 810 млн. лв. са за непредвидени разноски посредством преструктуриране. Това съобщи на брифинг служебният министър на финансите Асен Василев.

По думите му тези разноски са обезпечени част от ограниченията против ковид и ограниченията за бизнеса, както и 50-те лв. за пенсионерите. Т.е. вместо да се актуализира бюджетът, стартират да се дърпат всички вероятни буфери.

Друг е въпросът каква част от тези непредвидени разноски са ефикасни, тъй като там имаме непредвидени разноски за църкви, за Българска национална телевизия и други. Структурно бюджетът към началото на май има съществени проблеми и би трябвало да се дърпат пари от разнообразни места, разяснява той.

Успяхме да намерим буфери в другите министерства, с цел да могат да продължат помощите за пенсионерите и други, добави още финансовият министър.

Миниcтърът на стопанската система Кирил Пeткoв зaяви, чe иcкa дa чуe oт упрaвитeлитe нa тeзи компании по отношение на това, кaк ce рaзвивa бизнecът им и кaк виждaт връщaнeтo нa пaритe.

За да не се стига до сходни обстановки, ще бъде въведено ограничаване в оптималния заем, отпускан от ББР - 5 млн. лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР