Банката ще продължава да разработва секторни продуктив помощ на бизнесаТуризмът

...
Банката ще продължава да разработва секторни продуктив помощ на бизнесаТуризмът
Коментари Харесай

Владимир Георгиев:Туризмът ще бъде сред секторите с подкрепа от ББР

Банката ще продължава да създава секторни продуктив помощ на бизнеса
Туризмът е предпочитан бранш за Българската банка за развиване, а създаването на секторни артикули ще е част от бъдещата тактика на банковата група, посредством която ще бъдат посрещнати потребностите от финансиране на дребните и междинните компании. Това съобщи Владимир Георгиев, изпълнителен шеф на ББР, на среща с представители на засегнатия от пандемията туристически бранш от Варненския район. В събитието взе участие и ръководителят на Комисията по туризъм в Народно събрание Илин Димитров.

На срещата бе показана новата стратегия „ Подкрепа за туризма “,насочена към хотелиери и ресторантьори, които търсят спомагателен запас да погасят своите просрочени отговорности или да посрещнат други оборотни потребности.

При огромен интерес мина представянето на новия артикул на ББР и пред туристическите бизнесмени в Бургас.

„ Това е превъзходен инструмент в помощ на бранша, който ще даде достъп до средства на тези, които не могат да получат обикновено финансиране от комерсиалните банки “, съобщи Илин Димитров.

ББР може да обезпечи средства за рефинансиране на настоящи заеми на компании, които са в просрочиедо 60 или до 90 дни,съгласно ЦКР. Кредитите могат да бъдат разсрочени до 2 години, като се облекчи тежестта на погасителните им вноски.Условието е фирмите да не са прекратили активност през 2020 и 2021 година

Максималният размер на финансиране се дефинира по отношение на размера на компанията и типа артикул –500 000 лева за сдружения с личен състав до 49 души (или 20% от чисти доходи от продажби за 2019 г.) и 750 000 лева за сдружения с личен състав до 249 души (15% от чисти доходи от продажби за 2019 г.). Максималният размер на заем овърдрафт е 250 000 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР