Bank of America Corporation отчете по-малък от очакваното спад на

...
Bank of America Corporation отчете по-малък от очакваното спад на
Коментари Харесай

Спад на печалбата, но повишение на приходите на Bank of America през първото тримесечие



Bank of America Corporation регистрира по-малък от предстоящото спад на облагата и леко нарастване на приходите през първото тримесечие на годината.

В рамките на първите три месеца на 2022 година облагата на огромната американска банка се сви с 12,35% спрямо година по-рано до 7,1 милиарда $ от 8,1 милиарда $ при започване на 2021 година, като облагата доближи Щатски долар 0,80 за една акция по отношение на Щатски долар 0,86 тъкмо преди година, само че при осредните прогнози на Уолстрийт за още по-слаба облага от Щатски долар 0,74 за акция.

В същото време приходите на BofA се покачиха с 1,75% до 23,2 милиарда $ от 22,82 милиарда $ година по-рано.

" Резултатите от първото тримесечие бяха мощни макар предизвикателните пазари и неустойчивостта, като ние имаме вяра, че тези резултати отразяват цената на нашата тактика за виновен напредък. Продължавайки напред и с упования за повишение на лихвените проценти, ние предвиждаме да осъществяваме повече от изгодите от нашия депозитен франчайз “, разяснява резултатите основният изпълнителен шеф на BoA Алeстър Бортуик.

Като цяло банките в Съединени американски щати изпитват компликации с по-ниските доходи от капиталово банкиране, защото сключването на покупко-продажби " пресъхна " през първото тримесечие, само че в същото време се усилва чистият лихвен приход с покачването на лихвените проценти.

Големите американски банки се възползваха през предходната година от взрива при сключването на покупко-продажби, откакто Федералният запас на Съединени американски щати напомпа с голяма по мярка ликвидност финансовите пазари, с цел да смекчи икономическото влияние на коронавирусната пандемия.

От началото на тази година обаче приходите от капиталово банкиране съвсем стопираха, защото фирмите забавиха процесите на сливания и поглъщанията, както и листването на фондовите пазари на фона на внезапното повишение на волатилността на пазарите на акции.

След оповестението на резултатите акциите на втората по размери на активи банка в Съединени американски щати нарастнаха с над 1% на извънборсовата търговия преди днешния старт на Уолстрийт. От началото на годината обаче акциите на BofA поевтиняват с над 15%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР