Баница за закуска е любимо на всеки българин. Хвалим се

...
Баница за закуска е любимо на всеки българин. Хвалим се
Коментари Харесай

Алтернатива на баницата за закуска

Баница за закуска е обичано на всеки българин. Хвалим се с домашно приготвените си баници и пред чужденците. И на драго сърце ги гощаваме заран с тях.

Но като се изключи че са доста вкусни и апетитни, баниците за закуска не са доста здравославен вид за старт на деня. Затова в днешното забързано всекидневие, в което всеки се пробва да се храни разнообразно, е хубаво да намерим и други други възможности.

Ето 5 други възможности на баницата за закуска!

Палачинки

 Алтернатива на баницата за закуска

Подобно на баницата, палачинките са доста апетитен и желан вид за утринно начало на деня. Хубавите палачинки се вършат от мляко, яйца и хубаво брашно, като е добре сместа да престои няколко часа, преди да започнете да я приготвяте. Добре е да я държите няколко часа в хладилника. Обикновено палачинките се ядат със сладко или пък със сирене. Хубавото на този вид закуска е, че е задоволително да изядете една палачинка и ще се чувствате сити дълго денем.

Мекици

 Алтернатива на баницата за закуска

Това е друга типично обичайната за нас българите закуска. Всеки помни в детското си по какъв начин баба му е приготвяла вкусни мекици със сладко. Обикновено мекиците се вършат от квас, мляко, яйца, брашно. За да станат пухкави и хубави, маята би трябвало да втаса за известно време, след което от нея се замесва меко тесто. То също се оставя да втаса. Когато стане готово, от него се оформят мекиците, които се пържат в мощно загрята лой за малко време. Поднасят се топли за закуска, гарнирани със сирене, мед или пудра захар.

Домашни бухти

 Алтернатива на баницата за закуска Снимка: Мария Симова

Бухтите, сходно на мекиците, са тестено произведение, препочитано за закуска. Правят се от квас, брашно, яйца, кисело мляко. Маята се размива в дребен съд с хладка вода и захар и се оставя да втаса. След това от брашното, киселото мляко, настърганото авансово сирене, солта и към този момент втасалата квас се омесва меко и податливо на моделиране тесто. То се разточва на дебела кора. От нея се изрязват бухтите, които се слагат на мощен огън в нагорещена лой. Домашната закуска се сервира с топла или хладка напитка по желание, мед или сладко.

Макарони

 Алтернатива на баницата за закуска

В съвремието на българина много добра опция на баницата за закуска са макароните. Това е бърз и апетитен вид да извършите засищата закуска за цялото семейство. Макароните се варят бързо и стават за нула време. Могат да се хапват както топли, по този начин и охладени, сладки, солени или и двете - въпрос на желание.

Сандвичи

 Алтернатива на баницата за закуска

Най-бързото и елементарно решение за опция на баницата за закуска са сандвичите. Със сирене, с някакъв салам или луканка, с яйце, с кашкавал - разновидностите за сандвичи са доста, според от желанията или времето, с което разполагате. Плюс това сандвич на закуска вместо баница е много по-здравословен вид.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР