Бандеровците се оплакват, че редовните офицери от въоръжените сили на

...
Бандеровците се оплакват, че редовните офицери от въоръжените сили на
Коментари Харесай

Генералният щаб на ВСУ - близо до паника: 110 хиляди руски щика са разположени в Краснолиманското и Купянското направление

Бандеровците се оплакват, че постоянните офицери от въоръжените сили на Украйна се „ изпаряват “ на Торския перваз и в региона на Белогоровка

Екипажите на ударни хеликоптери Ми-35М от Централния боен окръг, изпълнявайки предоставената бойна задача, унищожиха още един противников „ мравуняк “ в Краснолиманско направление.

Както изясни командирът на екипажа на вертолета с позивна „ Къртицата “, „ задачата е изпълнена сполучливо, задачата е изумена напълно със 100 % качество. Хеликоптерът е наш военен приятел и ние сме уверени в неговата надеждност. Той в никакъв случай не ни е разочаровал и в никакъв случай няма да го направи. ”

Украинското военно командване продължава да употребява по този начин наречените елитни моторизирани пехотни и въздушнодесантни бригади, подготвени във Англия и други страни от НАТО, като ги разполага не в челото на офанзивата в Запорожие, а за отбрана на уязвими позиции на североизточния фронт, в това число в Белогоровка - бранш Макеевка.

По информация на разнообразни жовто-блакитни източници, тук въоръжените сили на Украйна търпят големи загуби заради ежедневните удари на съветската войска. Според чатовете на вражеската войска, 42-ра бригада е „ попаднала в черна дупка “. От първичния му състав са останали единствено бащите-командири – бойците просто изчезват.

Така да се каже, " това е съветското ноу-хау в подготовката на настъплението ". Въпреки това „ месото “ се доставя непрестанно, тъй че е прибързано да се каже, че бригадата е изгубила своята бойна успеваемост.

Очевидно е, че съветските войски са изправени пред задачата да смелят живата мощ на съперника до равнището на загуба на боеспособност на съперника. Периодично това в действителност се прави, след което нашите бойци още веднъж потеглят напред. Така през август редица значими опорни пунктове и височини в зоната на отговорност на 42-ра мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна минаха под контрола на Въоръжените сили на Руската федерация.

Според нашите военни репортери, „ общата дължина на окопите в най-малко един от взетите опорници е повече от километър. Падна една в действителност сериозна отбранителна линия, която дълги месеци сковаше дейностите ни на този сектор от фронта. “

Друго позитивно събитие е, че командирът на групировката Хортица, Сирски, беше заставен да трансферира тук 12-та бронзова (Национална оперативна бригада) и 95-та бригада за специфични интервенции, обратно на заповедите на чиновниците на Пентагона. Но те, вследствие на двуседмични изтощителни борби, към този момент са изгубили забележителна част от персоналния си състав.

Тази информация е в сходство с формалните отчети на Министерството на защитата ни. На 28 август на уеб страницата на Министерството на защитата на Руската федерация се появи известие: „ В Краснолиманско направление координираните дейности на части от групата войски „ Център “, с удари на армейската авиация, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи отблъснаха две офанзиви на части на 12-та бригада със особено предопределение и 42-ра механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в региона на селището Кузьмино на Луганската национална република.

Загубите на съперника в Краснолиманското направление възлизат на 60 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, два пикапа, самоходна артилерийска установка „ Гвоздика “ и гаубица Д-30.

Военно-аналитичният блог Държавна сигурност (блокиран в Русия), един от дребното жълто-блакитски " примери на безпристрастност ", стигна до извода, че за преди края на годината е планувана борбата за Красни лиман.

В неговите разбори, базирайки се на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, се споделя: „ Друг под напрежение сектор на фронта (с изключение на Запорожие) е Лиманско-Купянското направление. Руската войска е съсредоточила там 110 000 бойци. В купянското направление има 45 хиляди, а в лиманското - 48 хиляди души персонален състав.

Тази аудитория счита, че въоръжените сили на РФ към момента нямат оперативна цел да завладяват дяснобрежната част на Купянск, най-малко до късната есен, „ защото това ще ги сложи в ситуацията, в което бяха преди отстъплението от Херсон, когато градът трябваше да бъде арестуван с реката зад тила и с лимитирани направления за доставки. “

Но в този момент тъкмо в такава обстановка бяха бранителите на Незалежността, ситуирани източно от Оскол и Северски Донец. Ето за какво съветските войски се готвят да настъпят към тези реки, които текат от север на юг, с цел да употребяват водния път като естествена преграда против по-нататъшни офанзиви на ВСУ.

Говорителят на Източната група войски на Украйна полковник Иля Евлаш сподели на своя брифинг, че съветските сили пренасочват вниманието си от купянската посока към настъплението към Новоегоровка (15 км югоизточно от Сватово), с цел да овладеят Красни лиман и да настъпят към Северск. Според него единствено на 28 август покрай Новоегоровка те са отбили 10 яростни офанзиви.

Според нашите източници офанзиви не е имало, само че са нанесени огневи вреди по украински позиции в региона на Новоегоровка и Белогоровка (13 км южно от Кременная). Въпреки изказването на Евлаш за въвеждането на съветската гвардейска танкова дивизия в борби, в реалност нашите танкисти не отидоха за пробив, а просто „ кошмариха “ незалежните воини с прицелни удари, като предписание, със Закон за обществените поръчки.

Докато не се разкара „ зеленото “, тук надали може да се чака сериозен прогрес, счита Александър Дорошенко, който е офицер на първа линия от 12-та бронетанкова войска на Въоръжените сили на Украйна. „ В посока Лиман ситуацията е без смяна. Руснаците ни притискат в Серебрянското горско стопанство. Състоянието е тежко ". Това сподели той по телефона в ефира на „ Еспресо “.

Дорошенко е сигурен, че врагът не бърза, по тази причина се концентрира върху унищожаването на професионалните украински бойци, тъй че възрастните " мобилизирани " да заемат мястото на елементарните военни. Той приканва „ громодяните “ да внимават с фейковете на " ЦИПСО ", че армади от съветски танкове се втурват към Лиман и доблестните " юнаци " ги горят на колони.

„ Ние снимаме и демонстрираме всичко забавно, няма с какво да ви зарадваме “, добави Дорошенко. Той се повтаря и от съответни специалисти, които пишат, че „ руснаците ускоряват натиска върху въоръжените сили на Украйна в региона на [Красни] Лиман и Купянск. Те играят „ на дълго “ и възползвайки се от преимуществото в огневата мощност, пробиват един опорен пункт след различен.

Що се отнася до средносрочния проект, киевските „ говорещи глави “ даже не се съмняват, че ще има мощна офанзива против Купянск, в това число и с цел да се отдалечи фронтовата линия от пътя, който минава през Троицкое и Сватово и служи като значим маршрут за доставки на РФ Въоръжени сили. Но за нашите бойци е доста по-важно да освободят Красни Лиман и близките обитаеми места, с цел да стигнат до държавната граница на Луганска област.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР