Банановите кори съдържат калий, който помага за подхранване на растенията.

...
Банановите кори съдържат калий, който помага за подхранване на растенията.
Коментари Харесай

Не изхвърляйте банановите кори, използвайте ги за това

Банановите кори съдържат калий, който оказва помощ за поддържане на растенията. Той е нужен за техния напредък, вкореняване и плододаване. Калият е доста значим за плодовете, зеленчуците и цветята (минералът заема второ място по значителност след азота и нормално се счита за " качествено хранително вещество " ). Неговият дефицит може да докара до закъснение на растежа и гниене на корените на растението. За да предотвратите това, най-добре да прибегнете до някои от следните способи за торене.

Бананови кори за поддържане на растенията

Един от главните признаци, които демонстрират, че вашето растение има потребност от калий, е съществуването на виолетов нюанс върху неговите листа. Ако станете очевидци на сходно събитие, може да извършите следното: нарежете една-две бананови кори благодарение на нож или ножица, поставете ги върху почвата към корените на растението и полейте с щедро количество вода.
Правите огромна неточност, в случай че държите самобръсначките в банята
Самобръсначките са нашите най-често употребявани оръжия в битката с нежеланото окосмяване, които нормално съхраняваме в банята. Оказва...
Прочети повече
Бананови кори на прахуляк за поддържане на растенията

Това е различен елементарен метод за подготвяне на тор от бананови кори. Той не заема място и може да се употребява дълго време. Нарежете и изсушете банановите кори благодарение на дехидрататор. Поставете в кухненски робот и включете на оптималната мощ до приемане на прахообразна примес. Прехвърлете в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте на стайна температура. Използвайте както следва: поръсете почвата с малко количество от сместа или изсипете 1 чаена лъжица от нея в дупката, преди да засадите растението. Избягвайте да засягате корените, когато прилагате тази процедура, защото може да ги увредите.

Бананови кори и кафява захар за поддържане на растенията

Сместа от бананови кори и кафява захар е богата на скъпи хранителни субстанции като калий, калций, желязо и магнезий. Тя се подготвя извънредно елементарно и може да се употребява по два метода: поливане и напръскване. При първия метод почвата се обогатява и се основава удобна среда за развиване на някои типове микроорганизми, до момента в който при втория се улеснява достъпа на питателните субстанции до растенията през порите на техните листа.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР