Бананите са сладки плодове, които са предпочитани от много хора.

...
Бананите са сладки плодове, които са предпочитани от много хора.
Коментари Харесай

Хранителна стойност и ползи на бананите

Бананите са сладки плодове, които са желани от доста хора. Те съдържат доста витамини, богат източник са на калций, фосфор, желязо и натрий, само че най-вече на калий.

Именно калият е нужен за мускулите, сърцето, мозъка, костите и черния дроб. Той оказва помощ за бързото унищожаване на непотребните течности от организма.

Смята се, че постоянната консумация на банани може да понижи риска от поява на сърдечни болести. Това е по този начин, тъй като калият в тях оказва помощ за регулирането на нашето кръвно налягане.

Бананите облекчават запека. При диария се губят значими електролити от човешкото тяло, които с консумация на банани се възвръщат доста бързо.

100 г банан има енергийна стойност от 90 ккал и 375 мг калий. Бананите са извънредно потребни за децата, доста лекари настояват, че този плод има дарба да лекува язви и да предотвратява появяването им. Банани се предлагат и за консумация за следоперативен интервал.

Хапвайте банани, тъй като те са естествено лекарство против киселини в стомаха. Ефикасни са и при лекуването на други стомашни и бъбречни неразположения.

Яжте банани с цел да сте щастливи! Според проучване серотонинът, съдържащ се в тях овладява депресията и работи успокояващо върху нервите. Също по този начин настроението се усъвършенства и се възвръща възприятието на благополучие на човек, който яде банани.

 Банани на късчета

Заради своите хранителни качества бананите са чудесна храна след физическо натоварване или подготовка. Те оказват помощ при възобновяване на изгубените калории, обезпечават нужната сила за изтощеното тяло.

Лесното асимилиране от организма и неналичието на мазнини, вършат бананите съвършеният плод за дребни и огромни. Малките деца ги обожават поради страхотния им усет, а в Съединени американски щати даже са наречени храна за децата.

При анемия бананите са доста потребни, тъй като съдържат желязо и подтикват увеличението на хемоглобина в кръвта.

Хубаво е да знаете, че в случай че прекалите с алкохолните питиета, на идната заран бананите са тъкмо това, от което се нуждаете.

Те оказват помощ при махмурлука, отпускат напрегнатите кръвоносни съдове, които предизвикват главоболието. Направете си млечен бананов шейк, подсладен с малко мед и ще се чувствате като нови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР