Бананите са едни от най-калоричните плодове, поради което често виждаме

...
Бананите са едни от най-калоричните плодове, поради което често виждаме
Коментари Харесай

Ето какво ще стане, ако ядете по 2 банана на ден

Бананите са едни от най-калоричните плодове, заради което постоянно виждаме рекомендации да се ограничим в използването им. Огромен плюс на бананите за нас е, че са налични през цялата година и устойчиво ниската цена. Но допустимо ли е да се ядат 2-3 банана дневно и какво ще се случи, в случай че извършите това?

На тези въпроси дава отговор лекарката от Съединени американски щати Лусия Гарсия.

Експертът е сигурна, че бананът е един от най-здравословните плодове. Има умерена наслада и съдържа доста съществени хранителни субстанции за тялото.

Д-р Гарсия твърди, че бананите са с ниско наличие на калории (в съпоставяне с доста други храни). Един приблизително огромен банан тежи към 100 грама и съдържа към 80 калории.

„ Яденето на 2-3 банана дневно няма да ви направи цялостни “, споделя лекарката.

Бананите ще ви подарят благополучие

Освен това бананите съдържат триптофан, който при усвояване се трансформира в серотонин. Серотонинът оказва помощ за естественото контролиране на настроението и може да накара хората да се усещат спокойни и щастливи. Ето за какво бананите се назовават ​​„ плодове на щастието “.

Бананите са известни с високото си наличие на калий, което има позитивен резултат върху обезпечаването и възобновяване на сила.

„ 2-3 банана могат да обезпечат задоволително сила за 2 часа енергични извършения. Не е изненадващо, че доста известни спортисти избират банани “, заключава лекарката.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР