БАН ще получи своите над 9 милиона лева. Те са

...
БАН ще получи своите над 9 милиона лева. Те са
Коментари Харесай

Ще обновяват БАН. Дават се над 9 милиона лева

БАН ще получи своите над 9 милиона лв.. Те са най-вече за повишение на енергийна успеваемост на три научни комплекса в столицата. Всичко това ще се случи с помощта на новите стратегии на Министерство на регионалното развитие, които подкрепят за обновяването на обществени здания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството. 

Финансирането е по процедурата посредством непосредствено даване на средства BG-RRP-4.022 „ Повишаване на енергийната успеваемост в обществени здания на Българска академия на науките “ по Механизма за възобновяване и резистентност, която се ръководи от Министерството на районното развиване и благоустройството.
-->
Над 2,9 млн. лева от парите ще бъдат отпуснати за възстановяване на енергийните характерности на бл. 25 в Научен комплекс на Българска академия на науките - IV км.

Други над 2,6 млн. лева ще бъдат вложени в ограничения за енергийна успеваемост на централната постройка на Физическите институти на Българска академия на науките на бул. „ Цариградско шосе “ № 72.

И още над 3,8 млн. лева се отпускат за саниране на блок 23 на ул. „ акад. Георги Бончев “ в столицата.

Срокът за осъществяване на строително-ремонтните действия е 30 месеца. Очаква се след реализацията на плановете да се реализира минимум 30% икономисване на първична сила. Освен ограничения за възстановяване на успеваемостта на постройките е възможно и монтирането на системи за възобновими енергийни източници.

Общият размер на средствата по процедурата е в размер на 36 млн. лева, от които 6 млн. лева съставляват Данък добавена стойност и се финансират от държавния бюджет. От страна на Българска академия на науките са подадени още 9 плана по мярката, които са в стадий на оценка.

Основната цел на процедурата е енергийно възобновяване на обществените здания, благосъстоятелност на Българската академия на науките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР