Балсамовият оцет е много използван в Италия и дори може

...
Балсамовият оцет е много използван в Италия и дори може
Коментари Харесай

Повече за балсамовия оцет

Балсамовият оцет е доста употребен в Италия и даже може да се назова италиански обичаен артикул, защото е употребен там още през междинните епохи. У нас става все по-популярен през последните години, само че защо е най-подходящ, какво количество се употребява и с какво е по-различен от останалите типове оцет? Нека да разгледаме в този момент отговора на тези въпроси.

Всъщност балсамовият оцет има доста забавен усет, сладни напълно леко и това го прави подобаващ за доста кулинарни предписания. Използва се най-вече за овкусяване на разнообразни типове салати и сосове, подобаващ е даже за овкусяване на плодове, само че в доста малко количество.

На тип съставлява тъмна и гъста течност и както към този момент споменахме с леко блудкав и като цяло доста богат усет. Гроздовият сок, който се употребява за изработката му е по-различен и също така не се оставя да ферментира изцяло, с цел да стане на вино.

На пазара можем да намерим доста разнообразни типове балсамов оцет като всички те са на разнообразни цени. Ще забележите, че има и много скъпи балсамови оцети – високата им цена се дължи на обстоятелството, че са оставени да отлежават по-дълго време. Ако сте си закупили задоволително първокласен оцет, ще можете да овкусите идеално няколко салати единствено с една чаена лъжица.

Имайте поради следните неща, в случай че желаете да употребявате балсамов оцет:

1. Ако решите да го загрявате, би трябвало да знаете, че при сходна термична обработка, сладостта му се усилва за сметка на неговата киселинност.

 Балсамов оцет

2. Можете умерено да добавите няколко капки върху ягоди със захар или пък боровинки – това ще направи плодовете още по-сладки и ще изостри вкусовите качества на плодовете.

3. Не е подобаващ за потребление при правене на туршии, другояче при използването на салати, умерено можете да го замените с винения.

4. Помага при контролиране на артериалното налягане.

5. Намаля доста опцията от заболяване като остеопороза.

6. Когато би трябвало да употребявате балсамов оцет, не го слагайте в съд от алуминий.

7. Балсамовият оцет е много по-различен от винения – има по-лек и по-малко кисел усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР