Балсамовата редукция е една от любимите подправки на доста кулинари,

...
Балсамовата редукция е една от любимите подправки на доста кулинари,
Коментари Харесай

Балсамова редукция - какво е и как се приготвя

Балсамовата редукция е една от обичаните подправки на много кулинари, които я имат на разположение в хладилника си. Лесно е и да извършите балсамова редукция (балсамова глазура) вкъщи. Отнема единствено към 15 минути и е доста по-здравословно, в сравнение с да я купите от магазина (където нормално съдържа ненужни стабилизатори, емулгатори и химически оцветители).

Балсамовата редукция е направена от балсамов оцет, който къкри на котлона за известно време, до момента в който се посгъсти. Крайният резултат е възхитителна глазура, която е идеална за поръсване на вашата салата, вечеря, десерт и разнообразни неща сред тях. Този топик е в действителност грациозен свършек на доста ястия.

Ако решите да ползвате вашата балсамова редукция в композиция с нещо сладко, като да вземем за пример към сладолед, или да потопите ягоди, може да помислите за прибавяне на подсладител към нея, като да вземем за пример:

- захар;

- кафява захар;

- пчелен мед;

- кленов сироп.

Когато редуцирате балсамовия оцет, вие в действителност изпарявате водата и концентрирате захарите. Така че сместа е естествено подсладена. Това прави балсамовата редукция идеална за поръсване върху зеленчуци, намазване на месо, сервиране като дип с отлежали сирена и прочие.

Една елементарна балсамова редукция, направена единствено от балсамов оцет, както споменахме, е сладка, само че прибавянето на малко захар е добра концепция за някои предписания, изключително в случай че я добавяте към десерт. Можете в действителност да добавите толкоз подсладител, колкото желаете, само че правилото е да употребявате към 6 с.л. подсладител (мед, захар и т.н.) на 1 чаша балсамов оцет, преди да редуцирате.

Не е нужно да купувате безценен балсамов оцет, когато решите да вършиме вкъщи балсамовата редукция. Добре е да се употребява органически артикул на умерена цена. Когато купувате балсамова редукция или глазура от магазина, ще намерите няколко ненужни съставки като карамелени оцветители, глюкозен сироп, захар, царевично нишесте, декстроза и ксантанова гума. И комерсиалната марка евентуално е употребила доста нискокачествен балсамов оцеткато изходна суровина. Така че купешката редукция не е за препоръчване!

Как да извършите балсамовата редукция?

 Балсамова редукция - какво е и по какъв начин се подготвя

Просто прибавете 1 ч.ч. балсамов оцет в дребен съд върху котлона. Оставете да заври, по-късно намалете температурата и оставете да къкри за към 10-15 минути.

Можете да намалите котлона с 1/3 или 1/2, според от това каква плътност ви харесва. Само не забравяйте, че ще продължи да се сгъстява и до момента в който изстива. Това е!

Ако желаете да извършите по-сладка балсамова глазура, несъмнено можете да добавите 1-2 с.л. мед или кленов сироп в тенджерата с балсамовия оцет. След това намалете, както е посочено нагоре. От вас зависи дали желаете да добавите подсладител. За препоръчване е да опитате без подсладител най-малко при първия си опит.

С балсамова редукция можете да овкусите печени зеленчуци, печено месо и разнообразни десерти.

Насладете се!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР