Балканската медийна група United Group съобщи, че се е договорила

...
Коментари Харесай

United Group купува 54.3% от хърватската Optima Telekom

Балканската медийна група United Group заяви, че се е договорила да придобие 54.31% дял от хърватския снабдител на закрепен интернет и платени тв услуги OT-Optima Telekom, съобщи SeeNews.

" United Group, която дава телекомуникационни услуги на хърватския пазар под марката Telemach, подписа съглашение за покупко-продажба, с цел да придобие дял от 17.41% от Hrvatski Telekom и 36.90% от Zagrebacka Banka ", заяви United Group в своето изказване в петък, без да разкрива цената на договорката.

" Сделката е разумна стъпка от ангажираността на United Group да дава телекомуникационни услуги от най-ново потомство на хърватските консуматори ", означи компанията, предоставяща услуги на хърватския пазар под марката Telemach.
Инвестиции в усъвършенствания
United Group влага 130 млн. евро (154.4 млн. долара) за усъвършенстване и разширение на мобилната мрежа на Telemach в Хърватия, разгръщане на покритието и предложение на цялостно 5G преживяване. Допълнителни 100 млн. евро са вложени в оптични мрежи, по които към този момент се доставя на хърватските клиенти телефонни услуги и супербърз широколентов интернет със скорост от 300 Mbps до 2 Gbps.

" Когато придобиването се извърши, към 125 хиляди клиенти на широколентов интернет и 55 хиляди на тв услуги, обслужвани от Optima Telekom, последователно ще стартират да имат изгода от инвестицията. Нови и съвременни услуги, които ще донесат мобилна конвергенция и ще подобрят качеството и потребителското преживяване ", се споделя още в изказването.
Условия за договорката
Според изискванията на договорката завършването ѝ зависи от смяна на хърватския закон за електронните медии, който все още не разрешава отвесна интеграция сред телевизионни оператори и снабдители. Сделката е също по този начин под изискване от утвърждението на способените органи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР