Балкан е новият шампион в Националната баскетболна лига. Ботевградчани победиха

...
Балкан е новият шампион в Националната баскетболна лига. Ботевградчани победиха
Коментари Харесай

Балкан отново е шампион на България по баскетбол

Балкан е новият първенец в Националната баскетболна лига. Ботевградчани победиха Рилски състезател в трети мач подред, този път с 66:54, и завоюваха финалната серия с 3-1 победи.

Това е шеста купа на България за Балкан, като за последно те бяха първенци през 2019 година още веднъж отпред с треньора Небойша Видич. Рилски състезател пък приключва шампионата със сребърните оценки за втора поредна година.

Домакините, чиито почитатели гледаха и този мач на екрани пред залата поради наказване, започнаха доста добре и поведоха с двуцифрен задатък, само че разрешиха при започване на втората четвърт противникът да навакса и даже да поведе. Балкан приключи полувремето със серия от 19:3 и на почивката се откъсна с 42:27. През третата четвърт разликата мина 20 точки и макар напъните на самоковци, които смъкнаха изоставането си до 9 точки, ботевградчани с доста хъс удържаха триумфа.

Най-резултатен за триумфа бе Амад Рори със 17 точки. Най-полезен в мача обаче бе Крисчън Джоунс, нанизал 15 точки и добавил 13 битки. ДеВон Уошингтън добави 10 точки за триумфа. За Рилски състезател с доста хъс и предпочитание игра Павлин Иванов, който се раздаде и в нахлуване, и в отбрана. Националът приключи с 24 точки, само че получи доста малко поддръжка от съотборниците си. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР