Българското следствие образува дело за нанесени щети за 88 милиона

...
Българското следствие образува дело за нанесени щети за 88 милиона
Коментари Харесай

Пламен Данаилов за разследването за скъпия газ: Няма от какво да се притеснявам от моята дейност в МЕ

Българското разследване образува дело за нанесени вреди за 88 милиона лв. против някогашният министър на енергетиката от държавното управление на Кирил Петков -, който беше от квотата на " ИТН ". Заедно с него за закононарушения по работа се проверяват и един от неговите заместници, както и някогашният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов.

Според обвиняването в интервала директно след прекъсването на газовите доставки от Русия двамата не са създали нужното за обезпечаване на различни количества газ. Двамата отхвърлят тези обвинявания, а сегашният длъжностен министър на енергетиката твърди, че е дал на проверяващите голям брой документи, само че няма да разяснява следствието.

Бившият заместник-министър Пламен Данаилов, който също беше излъчен от " ИТН " сподели в студиото на " Говори в този момент ", че няма от какво да се тормози от своята активност в Министерството на енергетиката. Имахме ясно разграничаване по ресори кой защо дава отговор, посочи той.

" Булгаргаз е работил в изискванията на оперативна автономия както е в Закона за обществените предприятия и директни указания в тази връзка от министерството не са получавани. Какви дейности са подхванали от " Булгаргаз ", с цел да обезпечат газ, е въпрос на следствените органи да открият дали са спазени всички процедури и дали е реализирана най-хубавата цена ", сподели Данаилов.

Според него оперативната автономия на сдружението е била непокътната. Като публичен снабдител " Бургаргаз " има задължението да обезпечи природен газ и за хората, и за топлофикациите.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР