Българското правителство съзнателно не се е възползвало от възможността да

...
Българското правителство съзнателно не се е възползвало от възможността да
Коментари Харесай

Българското правителство съзнателно не е подпомогнало самоосигуряващите се с европари, посочи евродепутат

" Българското държавно управление умишлено не се е възползвало от опцията да поддържа самоосигуряващите се лица с европейски средства ", във Facebook.

" Според известие на Европейската конфедерация на синдикатите (ETUC), три страни - България, Хърватия и Кипър, не са присъединили поддръжка за самонаетите в поръчките си за поддръжка по SURE - Европейски инструмент за краткотрайна поддръжка за намаляване на рисковете от безработица при изключителна обстановка с бюджет от 100 милиарда евро. А инструментът категорично дава такава опция.

Самонаетите, в това число притежатели на дребен и фамилен бизнес, свободни специалности и хора на изкуството, дребни търговци и занаятчии, са измежду най-засегнатите от пандемията и здравните ограничения против нея.

Някои страни са присъединили в проектите си всички самонаети лица, други - единствено директно засегнатите (туризъм, заведения за хранене, актьори и т.н.). Нашето държавно управление обаче (и не за първи път) подценява тази значима социална група. Така беше напролет, по този начин е и в този момент... "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР