Българското футболно първенство вече ще се казва efbet Лига. БФС

...
Българското футболно първенство вече ще се казва efbet Лига. БФС
Коментари Харесай

Ефбет влезе и в първенството

Българското футболно състезание към този момент ще се споделя efbet Лига. БФС и компанията, излъчващи мачовете " Футбол про медия ", подписаха контракт с букмейкърската компания. За нея се знае, че е близка до притежателя на Левски Васил Божков. Контрактът е за 2 години, само че други параметри по контракта не бяха оповестени.
" Футбол про медия ", която е благосъстоятелност на шефа на Лудогорец Кирил Домусчиев, се възползва от уговорка в контракта си с футболния съюз, с цел да откри общоприет спонсор. " Не вършим никакви проблеми какви компании са спонсори по стадионите. До момента ни липсваше огромен спонсор, като това към този момент е реалност. Навлизаме във финалните 2 години от контракта си с БФС. Понеже се чуха всякакви цифри, желая да кажа, че последният контракт беше за 5 година и на обща стойност 30 млн. лева Последните 2 година плащаме по 6,5 млн. лева, като 40% от сумата към този момент са преведени. Това е нашият най-много. Ако някой може да направи повече, дано заповяда ", сподели ръководителят на " Футбол про медия " Атанас Караиванов, някогашен пресдиректор на БФС и ЦСКА.
Новият спонсор разгласи, че ще се стреми да " усъвършенства общата образна еднаквост на шампионата и като цяло на футбола в България ". Желанието е да се притегли и по-младата публика, която обича футбола.
Шампионатът години наред беше прочут като " А " група, само че през 2016 година след смяната на формата беше прекръстен на Първа лига.
" Ефбет " е най-големият онлайн букмейкър в България. Компанията се управлява от Цветомир Найденов, който е наследник на дясната ръка на Божков от основаването на " Еврофутбол " Стефан Найденов. Цветомир Найденов също по този начин е началник в сянка на вотородивизионния ЦСКА 1948.
Българското състезание е шампионатът с най-вече спонсори от хазартния бранш в Европа, демонстрира изследване. Логото на " Ефбет " е на екипите на Лудогорец, Витоша и Локо Пд. Доскоро то беше и на Левски, само че преди няколко дни на сините екипи беше заменено с " Национална
лотария ", която също е владеене на Васил Божков.
" Това не е казус в Европа. Има го в Румъния и Чехия, както и в доста други страни. Няма нищо скрито-покрито. Нашите средства ще бъдат разпределени и ще оказват помощ за развиването на клубовете. Целта е да създадем по-добър артикул ", сподели маркетинговият шеф на " Ефбет " Емил Кънев. Според него няма спор на ползи поради това, че " Ефбет " спонсорира част от клубовете и е свързвана с Божков. " За нас е хубаво, че повлякохме крайник и дръпнахме другите компании да спонсорират българските клубове, както се случи с Левски ", приключи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР