Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого,

...
Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого,
Коментари Харесай

Световен рекорд на Гинес в България–изградиха най-голямата мозайка от бонбони

Българско достижение влиза в „ Световните върхове на Гинес “.

Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе построено в София. Проектът е осъществен от чиновници на Марс Инкорпорейтед България, които подреждаха мозайката за придобиване на купата „ Световен връх на Гинес “. Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра и обща повърхност от 161 квадратни метра – представете си размера на покрито с бонбони игрище за волейбол. Постижението влиза в базата на „ Световните върхове на Гинес “ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „ Най-голямо лого “.

До момента в базата на „ Световните върхове на Гинес “ като Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s бе записано достижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 година 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда мозайката дружно с другари и фамилията си в продължение на 6 дни. Тя включва 70 980 бонбона.

Изградената в България мозайка от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на употребяваните бонбони надвиши един звук. Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и широчина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра.

44-ма български чиновници на компанията подредиха огромната мозайка за 31 часа и 17 минути, с цел да се причислят към фамилията на „ Световните върхове на Гинес “. Логото бе построено в Paradise Center в София, а целият развой бе проследен от пристигналите особено в България представители на „ Световните върхове на Гинес “.

„ Постижението ви е в действителност впечатляващо. Обикновено хората по света пробват да създадат доста по-малки мозайки, задоволителни единствено да бъде подложен връх. Но тук видях нещо доста по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкоз дълги часове “, съобщи Паулина Сапинска, формален арбитър на „ Световните върхове на Гинес “.

„ Поставянето на „ Световен връх на Гинес “ е извънредно прекарване и чувство. Щастлив съм, че най-голямата марка шоколадови бонбони в света M&M’s бе отличена с самопризнание за „ Световен връх на Гинес “ и българските чиновници на Марс Инкорпорейтед го поставихме дружно “, съобщи Мартин Димитров, бранд управител в Марс Инкорпорейтед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР