Българският волейбол отпразнува стогодишния си юбилей. На пищна церемония най-успешният

...
Българският волейбол отпразнува стогодишния си юбилей. На пищна церемония най-успешният
Коментари Харесай

Волейболът отпразнува 100 години

Българският волейбол отпразнува стогодишния си празник. На обилна гала най-успешният групов спорт у нас си напомни славните триумфи от предишното, само че и потегли с вяра за излизане от сложното състояние в сегашното.
Символичен хазаин беше ръководителят на федерацията Любо Ганев, а на празненството участваха общо 88 състезатели, донесли на България медали от Олимпийски игри, Световни и Европейски шампионати. Всички получиха плакети от Ганев.
На събитието бяха още президентът Румен Радев, министърът на спорта Весела Лечева, президентът на Международната федерация Ари Граса (Браз), ръководителят на Европейската конфедерация Александър Боричич (Сър) и други
" В момента изживяваме сложни моменти. Смяна на генерации и търсене на завръщане на пътя на огромните победи. Имали сме ги и различен път. Преодолявали сме компликациите и сме се завръщали по-силни в борбите. Ще го създадем и в този момент. Сигурен съм, тъй като в такива моменти се изпитва любовта. Изпитва се нашата голяма обич към обичания ни спорт. И, да - ще го създадем още веднъж. Заедно, сплотени и мощно стимулирани поради нашите славни обичаи ", сподели Ганев.
В речта си той напомни, че през 1957 година на Националния стадион в София се играе показателен шампионат. Веднага по-късно волейболът става олимпийски спорт.
Ари Граса пожела на българския волейбол " още доста години триумф, редица победи и изключителна игра ". В речта си бразилецът посочи, че през 80-те години на предишния век в страната му е имало неспокойствие при гостуванията на българския тим и тогава бразилците са се учели от България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР