Българският телеком Нетера спечели конкурсите по програмата на Европейската комисия

...
Българският телеком Нетера спечели конкурсите по програмата на Европейската комисия
Коментари Харесай

Български телеком изгражда зони за безплатен Wi-Fi в общините

Българският телеком Нетера завоюва състезанията по програмата на Европейската комисия WiFi4EU за създаване на точки за достъп до безвъзмезден интернет на публични места на още три общини – Балчик, Брезово и Бобошево.

Телекомът към този момент приключи плана в община Бобошево, където проектира, построи и задейства мрежа за достъп до Wi-Fi на площада пред общината, към спортния комплекс, на площадите пред кметствата на с. Слатино и с. Усойка, както и на две детски площадки – в с. Блажиево и на кръстовището в Бобошево. Покритите публични зони са с обща повърхност от 43 469 кв.м. След осъществяването и на другите два плана общата повърхност, на която Нетера ще обезпечи съгласуваност с интернет за посетителите и жителите на трите общини, ще доближи близо 100 000 кв.м.

Проектът за община Балчик планува създаване и активиране на мрежи в регионите на крайбрежна алея, на площада пред мелницата и към комбинираното игрище в гр. Балчик, както и пред новата административна постройка на общината в Кранево и пред административната постройка на Такето в с. Оброчище. В община Брезово безвъзмезден интернет ще има на централния площад, в парка, където ще бъдат обособени три зони (Парк Север, Парк Юг 1, Парк Юг 2) и в селата Свежен, Зелениково, Чоба, Стрелци, Пъдарско и Борец.

Чрез самодейността WiFi4EU Европейската комисия финансира построяването на мрежи, посредством които жителите и посетителите на Европейски Съюз да имат достъп до безвъзмезден, първокачествен безжичен интернет на публични места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители.

От 2019 година, когато започва самодейността, българският телеком завоюва състезанията за реализатор в редица общини, като към този момент съумя да приключи плана и да задейства Wi-Fi мрежи на територията на общините Тополовград, Разград, Павел Баня, Бяла (Варненско), Макреш, Пазарджик, Бобошево, Тунджа и други

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР