Българският шампион по волейбол при жените Марица Пловдив започва участието

...
Българският шампион по волейбол при жените Марица Пловдив започва участието
Коментари Харесай

Марица започва участието си в Шампионска лига с тежка визита в Полша

Българският първенец по волейбол при дамите Марица Пловдив стартира присъединяване си в Шампионска лига. На пътя на маричанки излиза полския Хемик Полице. Срещата е с начален час 21:30 часа и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 2.

Полякините са считани за безспорни фаворитки в дуела в „ Нето Арена “. От началото на сезона Хемик има едвам една загуба, пристигнала от непретенциозния Уни Ополе. За момента волейболистките от Шчечин заемат третото място в мощния полски шампионат, като са в огромна непосредственост до челните две позиции, заемани от ЛКС Лодз и Девелопреш Ржежов.

Пловдивчанките обичайно стартираха мощно сезона и натрупаха шест поредни победи, с което държат върха в Суперлигата. В последния кръг от шампионата, в зала „ Сиконко “, те победиха Левски с 3:0 гейма. През предишния сезон в най-силния европейски клубен турни „ жълто-сините “ записаха шест загуби в тежката група с Фенербахче, Безие и Динамо Казан, и в този момент сигурно са стимулирани за надалеч повече.

Тази година маричанки попаднаха в група Е дружно с днешния си полски противник, турския Еджзаджъбашъ Витра и румънския КСМ Търговище.

 
 
 
 
 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР