Българският производител на състезателни автомобили Sin Cars International ЕООД планира

...
Българският производител на състезателни автомобили Sin Cars International ЕООД планира
Коментари Харесай

Българската компания Sin Cars тръгва по стъпките на Tesla

Българският производител на спортни коли Sin Cars International ЕООД възнамерява да стартира обществено предложение на акции (IPO) и по този метод да финансира производството на електрически автомобили.

Българският производител на спортни коли, състезаващи се в европейския шампионат GT4, има намерение да застане паралелно до известни марки като Porsche, Aston Martin, Maserati и Tesla. Компанията от Русе желае да набере 20 милиона лв. от първичното обществено предложение на акции на Българската фондова борса.

Собственикът на Sin Cars Росен Даскалов съобщи: „Нашата цел е основаването на многофункционален дребен градски електрически автомобил, който ще се употребява за куриерски доставки, таксиметрови услуги и транспорти. Европейските градове имат потребност от този тип превоз. Централните градски елементи скоро ще бъдат затворени за дизеловите коли. Китай е надалеч от нас, а ние можем да предложим доста положително качество„.

Даскалов е второ потомство авто играч и възнамерява да влага 40% от акциите си в компания, особено основана за построяването на поточна линия за производството на дребни, напълно електрически коли.

SIN Cars чака за 2018 година доходи в размер на $2,3 милиона. Компанията създава по към 50 спортни автомобила годишно за клиенти от Съединени американски щати, Южна Америка и Австралия.

Излизането с електрически автомобили отвън градовете към момента е предизвикателство, тъй като в Европа към този момент няма задоволително развита мрежа от станции за тяхното зареждане. Но за градовете електрическите автомобили са доста комфортни и изцяло екологични. Производството на сходни електрически коли не е доста скъпо, а ниските градски скорости мощно понижават индустриалните разноски.

Поточната линия L-City е проектирана с годишен потенциал от 20 хиляди градски електрическия автомобил , които ще са ориентирани към европейския пазар. Стартът на серийното произвеждане е плануван за 2020 година. „Мечтата ми е да създавам по 30-40 електрическия автомобил дневно, което е реалистично за пазара, към който сме се ориентирали – огромните градове в Европа “, сподели Даскалов.

С първичното обществено предложение се заема ЕЛАНА Трейдинг. Може би би трябвало да се замислим и да си купим акции на SIN Cars.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР