Българският претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев

...
Българският претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Пулев: Новата дата за мача с Джошуа не е сигурна

Българският кандидат за международната купа в тежка категория Кубрат Пулев призна, че и новата дата за мача му със международния първенец Антъни Джошуа – 25 юли, не е сигурна, поради рецесията с ковид. Кобрата трябваше да се изправи против Ей Джей в Лондон на 20 юни, само че дуелът бе отсрочен за края на юли поради пандемията от COVID-19.

“Тренирам спешно, по различен метод и различен режим, тъй като мачът го анулираха. Новата дата 25 юли не е сигурна. Всяка една такава дата сега, виждаме ситуацията в международен мащаб какво е, нищо не е несъмнено. Дори Олимпиадата анулираха ”, разяснява Пулев пред Българска национална телевизия.

“Моето предложение към Еди Хърн е да създадем мача без аудитория, тъй като хората ще са по къщите си и точно поради това един подобен мач би бил доста забавен, изключително в този момент. Очакваме техния отговор и тяхното виждане по въпроса, тъй като това е въпрос на договаряне ”, добави българският боксьор.

В последните дни се заприказва, че дуелът сред Кобрата и Джошуа може да пропадне поради възможен конфликт на британеца с другия първенец в категорията Тайсън Фюри, само че съгласно Пулев няма такава заплаха. “Мачът няма по какъв начин да пропадне. Тайсън Фюри е с моя промоутър – Боб Аръм, и той сподели, че Фюри ще се бие с Уайлдър ”.

“Имам задоволително време да го проучвам, аз считам, че съм на топ равнище сега, съвършените години, съвършения опит, физика, мислене, което е належащо, с цел да победя. За мен ще бъде огромно наслаждение да развеселявам народа ”, сподели още Пулев.

Той още един път удостовери желанието си да подари половината от своя хонорар от мача с Джошуа за битката в България с ковид. “С наслаждение ще даря половината от хонорара си, аз постоянно съм казвал, че парите не са най-важното за мен ”, съобщи той. Според разнообразни източници хонорарът на Пулев от дуела ще бъде към 5 милиона $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР