Българският покер загуби една от най-ярките си личности. Внезапно е

...
Българският покер загуби една от най-ярките си личности. Внезапно е
Коментари Харесай

Българският покер загуби една от най-ярките си личности: Стамен Горчев почина внезапно

Българският покер загуби една от най-ярките си персони. Внезапно е умрял Стамен Горчев – индивидът, който преди две десетилетия сътвори и разви българското покер общество. Относно повода на гибелта му се знае към момента доста малко. Запознати приказват, че сърцето му не е издържало, написа Блиц.
Със своята изключителна проницателност, упоритост и организационни умения, той прави немислимото – воден от пристрастеността и познанията си, Стамен Горчев съумява да сплоти голям брой играчи в обща идея.
Горчев приключва Стопанския факултет на Софийски университет през 1996 година, а след това продължава образованието си в Германия. Работи две години по докторска дисертация в областта на банковия риск мениджмънт. След това стартира работа в Мюнхен, а по-късно в Щутгарт. Точно преди 20 години напуща, с цел да живее от игра на онлайн покер. Завръща се в България през 2005 година и скоро по-късно основава първия у нас покер портал.
Това слага началото на така наречен българско покер общество. Започват да се провеждат от ден на ден шампионати, появяват се доста нови играчи, които се учат и поддържат в израстването си посредством конгреси, появяват се и обучителни материали на български език. Стамен Горчев е в основата на огромна част от всички по-значими процеси и събития в тази сфера.
Той е и един от първите българи, почнали да се занимават с биткойни. Основава и много известни уеб сайтове за криптовалута.
Погребението на Стамен Горчев ще се извърши на 14 април (неделя) в гробищния парк в Бояна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР