Българският План за възстановяване и устойчивост, който Европейската комисия одобри,

...
Българският План за възстановяване и устойчивост, който Европейската комисия одобри,
Коментари Харесай

Кога ще получим първите плащания по Плана за възстановяване?

Българският План за възобновяване и резистентност, който Европейската комисия утвърди, ще би трябвало да получи и позитивната оценка на финансовия и стопански съвет, обясни ръководителят на представителството на Еврокомисията у нас Цветан Кюланов.

Той отхвърли обязаност сред проекта за възобновяване и договарянията за участие на Северна Македония в Европейския съюз. България е 23-ата страна с утвърден проект, като страната ни е покрила 10 от 11 критерия.

Важна стъпка преди получването на първите финансови траншове е изработването на общи правила сред държавното управление и Европейската комисия за изискванията, по които ще се регистрира напредъкът. Това ще се случи в идващите два месеца.



" Към момента чакаме към края на второто тримесечеие или началото на третото тримесечие на тази година да пристигна първото искане за заплащане от България към Европейска комисия. Комисията ще има два месеца да се увери, че всички неща, които са заложени, са действително изпълнени. След това прави рекомендация към една от структурите на съвета - стопански и финансов комитет, където страните членки се събират и имат право също да задават своите въпроси за нещата, които не са ясни, не са сигурни или имат сигнал, че нещо не е напълно наред. След това се прави самото заплащане ", изясни Цветан Кюланов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР