Българският пилот Никола Цолов завърши на 15-о място в спринтовото

...
Българският пилот Никола Цолов завърши на 15-о място в спринтовото
Коментари Харесай

Никола Цолов се нареди 15-и в спринтовото състезание на Силвърстоун от Формула 3

Българският водач Никола Цолов приключи на 15-о място в спринтовото съревнование на пистата " Силвърстоу " във Англия, която е хазаин на 6-ия кръг от сезона във Формула 3.

Надпреварата на именитото трасе бе белязана и от сериозен дъжд, който даже отсрочи старта с 10 минути, а в хода на конкуренцията още веднъж обърка сметките на част от състезателите.

Никола потегли 23-и и беше един от първите, които взеха решение да сложат мокри гуми, когато на пистата стартира да вали.

Малко по-късно останалите водачи също минаха през бокса, като това оказа помощ на българина за миг даже да се озове в топ 10 пет обиколки преди края и изглеждаше, че има късмет да запише първите си точки в своя дебютен сезон във Формула 3.

За страдание, в последните турове водачът на АРТ Гран при отстъпи няколко позиции и в последна сметка пресече финала 15-и.

Победител в надпреварата стана аржентинецът Франко Колапинто, за който това бе първи триумф през акцията, а до него място на подиума заслужиха още водачът в генералното класиране Габриел Бортолето и Кристиан Менсъл.

Уикендът на " Силвърстоун " във Формула 3 продължава в неделя (9 юли) с главната конкуренция, която би трябвало да започва в 10.20 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР